Agenda
Mendelssohn, Schumann en Brahms met Thomas Zehetmair en Veronika Eberle

Nederlands Kamerorkest

Mendelssohn, Schumann en Brahms met Thomas Zehetmair en Veronika Eberle

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Wegens gezondheidsredenen heeft Riccardo Minasi af moeten zeggen voor dit concert. Hij wordt vervangen door Thomas Zehetmair.

 

Onder leiding van Thomas Zehetmair speelt het Nederlands Kamerorkest een programma waarin Duitse romantiek centraal staat. Veronika Eberle soleert in het Vioolconcert van Schumann.

Veronika Eberle speelt het Vioolconcert van Schumann

Veronika Eberle behoort tot het kleine gezelschap vioolvirtuozen die het zelden gespeelde Vioolconcert van Schumann in de vingers heeft. Het was een van zijn laatste grote werken, dat pas 84 jaar na zijn dood in première ging. Het concert kent ook een hedendaags Nederlands element. Componist en politicoloog Bram Kortekaas gebruikt zijn academische achtergrond regelmatig als inspiratiebron voor zijn muziek. In opdracht van het orkest componeerde hij een geheel nieuw werk met de titel Cosmic Cliffs.

Thomas Zehetmair dirigeert Mendelssohn

De Oostenrijkse Thomas Zehetmair leidt het Nederlands Kamerorkest in Symfonie nr. 5 van Mendelssohn. De componist schreef het naar aanleiding van driehonderd jaar reformatie in Duitsland. Ook Brahms laat zich van zijn devote kant horen in enkele koraalpreludes; orgelwerken in de traditie van Bach, ingetogen gearrangeerd door Henk de Vlieger.

Anderen bekeken ook deze concerten