Agenda
Feestconcert: Lorenzo Viotti & Friends

Nederlands Philharmonisch Orkest

Feestconcert: Lorenzo Viotti & Friends

vr 16 dec 2022 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
di 20 dec 2022 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Lorenzo Viotti dirigeert voor het eerst het traditionele Feestconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Samen met zijn zus Marina Viotti en diverse andere gastartiesten presenteert hij een bont verrassingsprogramma met muziek van Piaf tot Puccini.

Feestconcert onder leiding van Lorenzo Viotti

De jaarlijkse traditie van het Feestconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest bestaat al sinds Yakov Kreizberg aantrad als chef-dirigent. Nu is het de beurt aan Lorenzo Viotti. In de periode voor kerst klinkt ieder jaar een feestelijk verrassingsprogramma: een uitbundige muzikale avond, met na afloop een borrel samen met het orkest. In 2020 mocht er vanwege de pandemie geen publiek in de zaal zitten en vorig jaar werd het Feestconcert zelfs geannuleerd. Alle reden om er dit jaar wél bij te zijn!

Van Piaf tot Puccini

Lorenzo Viotti heeft diverse solisten en speciale gasten uitgenodigd, waaronder zijn zus Marina Viotti. Momenteel maakt ze furore als operaster, maar ze zingt ook graag jazz, chansons en metal. Het programma van het Feestconcert is nog een verrassing, maar het belooft een bonte avond te worden. Van Franse chansons van Edith Piaf en diverse jazz standards tot aria’s uit beroemde opera’s van Giacomo Puccini.

Anderen bekeken ook deze concerten