Agenda
Feestconcert: Lorenzo Viotti & Friends

Nederlands Philharmonisch Orkest

Feestconcert: Lorenzo Viotti & Friends

Lorenzo Viotti dirigeert voor het eerst het traditionele Feestconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Samen met zijn zus Marina Viotti en sopraan Adriana González presenteert hij een feestelijk programma met muziek van Korngold tot Strauss jr.

Feestconcert onder leiding van Lorenzo Viotti

De jaarlijkse traditie van het Feestconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest bestaat al sinds Yakov Kreizberg aantrad als chef-dirigent. Nu is het de beurt aan Lorenzo Viotti. In de periode voor kerst klinkt ieder jaar een feestelijk verrassingsprogramma: een uitbundige muzikale avond, met na afloop een borrel samen met het orkest. In 2020 mocht er vanwege de pandemie geen publiek in de zaal zitten en vorig jaar werd het Feestconcert zelfs geannuleerd. Alle reden om er dit jaar wél bij te zijn!

Marina Viotti en Adriana González

Voor dit Feestconcert heeft Lorenzo Viotti zijn zus Marina Viotti uitgenodigd. Momenteel maakt ze furore als operaster, maar ze zingt ook graag jazz, chansons en metal. Daarnaast is Adriana González te gast. De Guatemalaanse sopraan maakte dit najaar haar debuut bij De Nationale Opera als Micaëla in Bizets Carmen. Het programma van het Feestconcert is nog een verrassing, maar het belooft een bonte avond te worden. 

Anderen bekeken ook deze concerten