Agenda
Golden Age of Hollywood

Nederlands Philharmonisch Orkest

Golden Age of Hollywood

za 24 jun 2023 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 25 jun 2023 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van John Wilson neemt u mee naar de glorietijd van Hollywood. Grote bioscoophits uit de gouden jaren van Hollywood komen tot leven in de concertzaal.

Filmmuziek

Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt onder leiding van John Wilson muziek uit de gouden jaren van Hollywood: van de komische avonturen van Tom en Jerry tot het historische spektakel van Ben-Hur. Het wordt zwijmelen en nagelbijten, want ook zonder bewegend beeld roept de filmmuziek uit bijvoorbeeld Kings Row (1942) en The Adventures of Robin Hood (1938) van Korngold en Gone with the Wind (1939) van Max Steiner direct romantiek, drama en spanning op.

John Wilson dirigeert eigen arrangementen

De Britse dirigent John Wilson is een echte Hollywoodfanaat. Met zijn eigen John Wilson Orchestra stond hij maar liefst dertien keer op de BBC Proms in de Royal Albert Hall in Londen. Wilson ging zelf bij studio’s als MGM en Warner Bros. langs om de partituren van legendarische filmmuziek uit de begindagen van Hollywood op te sporen, om ze vervolgens zelf te restaureren en te arrangeren. Wilson werkt regelmatig samen met de solist van dit concert: saxofonist Howard McGill.

Anderen bekeken ook deze concerten