Agenda
Golden Age of Hollywood

Nederlands Philharmonisch Orkest

Golden Age of Hollywood

za 24 jun 2023 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 25 jun 2023 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van John Wilson neemt u mee naar de glorietijd van Hollywood. Grote bioscoophits uit de gouden jaren van Hollywood komen tot leven in de concertzaal.

The Golden Age of Hollywood

Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt muziek uit de gouden jaren van Hollywood, van de komische avonturen van Tom en Jerry tot het historische spektakel van Ben-Hur. The Golden Age of Hollywood laat zien dat muziek een belangrijke rol speelt bij het succes van een film. Zo maken Bernard Herrmanns schrille violen de spanning voelbaar in Psycho. En zijn aangrijpende muziek voor Citizen Kane past perfect bij de dreigende sfeer van de film.

Filmmuziek

Ook zonder bewegend beeld roept de filmmuziek bij deze klassiekers direct romantiek, drama en spanning op. John Williams bracht in de hoogtijdagen van de synthesizer het menselijk drama tot klinken door juist de symfonische filmmuziek uit de jaren dertig als inspiratiebron te gebruiken voor de ruimteklassieker Star Wars. En dat Korngolds muziek voor Robin Hood daarbij een van de belangrijkste voorbeelden was, is duidelijk te horen.

Anderen bekeken ook deze concerten