Agenda
Matthias Goerne zingt Mahler en Lorenzo Viotti dirigeert Brahms

Nederlands Philharmonisch Orkest

Matthias Goerne zingt Mahler en Lorenzo Viotti dirigeert Brahms

Bariton Matthias Goerne zingt Mahlers grootse, maar toch intieme Rückert-Lieder. Chef-dirigent Lorenzo Viotti dirigeert het Nederlands Philharmonisch Orkest in de meesterlijke Symfonie nr. 2 van Brahms.

Matthias Goerne zingt Mahlers Rückert-Lieder

De beroemde Duitse bariton Matthias Goerne is een specialist in het Duitstalige lied. Waar Mahlers symfonieën nogal groots en meeslepend zijn, laat hij zich in de rijk georkestreerde Rückert-Lieder van zijn subtiele en verfijnde kant zien. Goerne weet in al die klankrijkdom het intieme en het kleine op fenomenale manier naar boven te halen.

Lorenzo Viotti dirigeert Symfonie nr. 2 van Brahms       

Het concert opent met Weberns laatromantische, sterk door Brahms beïnvloedde Passacaglia. Van Johannes Brahms zelf zet chef-dirigent Lorenzo Viotti Symfonie nr. 2 op de lessenaars. Waar Brahms vijftien jaar aan zijn eerste symfonie sleutelde, ging het componeren hem bij zijn Symfonie nr. 2 een stuk gemakkelijker af. En terwijl de eerste symfonie een tikje zwaarmoedig kan overkomen, is de tweede opgewekt en vol levenslust. Brahms op zijn best; in de handen van chef-dirigent Lorenzo Viotti wordt dat een groot feest.

Anderen bekeken ook deze concerten