Agenda
Steven Isserlis speelt celloconcerten van Haydn en Boccherini

Nederlands Kamerorkest

Steven Isserlis speelt celloconcerten van Haydn en Boccherini

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

De Engelse topcellist Steven Isserlis debuteert bij het Nederlands Kamerorkest met twee virtuoze celloconcerten van Haydn en Boccherini. Minstens even uitdagend is de duivelse symfonie van Boccherini en de fuga uit Verdi’s enige strijkkwartet.

Nederlands Kamerorkest met Steven Isserlis

Steven Isserlis behoort tot de beste cellisten van zijn generatie. Hij is niet alleen een veelgevraagd solist, kamermusicus en pedagoog, maar hij heeft ook meerdere boeken over muziek geschreven. Hij maakt zijn debuut bij het Nederlands Kamerorkest met twee meesterlijke celloconcerten. Over Isserlis’ recente cd-opname van Haydns Celloconcert nr. 1 schreef de pers: ‘De allereerste noten van het Eerste celloconcert hebben meteen een geweldige energie, net zoals de virtuoze passages die daarop volgen.’

Celloconcerten van Haydn en Boccherini

Dat Joseph Haydn in slot Esterházy een extreem virtuoze cellist als collega had, is goed hoorbaar in het uitdagende Celloconcert nr. 1. Luigi Boccherini was zelf een stercellist die ontzettend veel mooie composities voor cello heeft geschreven, zoals het inventieve Celloconcert nr. 3. Duivels lastige muziek, die dankzij de bijzondere orkestratie toch vooral hemels klinkt. Minstens even virtuoos zijn de strijkerspartijen van Giuseppe Verdi’s fuga uit zijn enige strijkkwartet en Boccherini’s vurige Symfonie nr. 6, genaamd ‘het huis van de duivel’.

Anderen bekeken ook deze concerten