Agenda
Turandot

De Nationale Opera

Turandot

Publiekslieveling Turandot is de tweede productie uit de Puccinireeks met chef-dirigent Lorenzo Viotti. Een wrede opera over obsessieve liefde en met weergaloze muziek. Met een grootse bezetting en een hoofdrol voor het Koor van De Nationale Opera is een bloedstollende opera-ervaring gegarandeerd.

Puccini's geliefde opera

Prinses Turandot legt iedere huwelijkskandidaat die naar haar hand durft te dingen drie onmogelijke raadsels voor. Als ze niet de juiste antwoorden geven, volgt een bloederige publieke executie. In Puccini’s bekende en geliefde opera gaat prins Calaf niettemin de uitdaging aan.

Bloedstollende opera-ervaring

Na Tosca is deze productie de tweede in de reeks van Puccini-opera’s die chef-dirigent Lorenzo Viotti en regisseur Barrie Kosky in de loop van drie jaar presenteren. Viotti is een groot liefhebber van Puccini, en duikt dan ook graag met het Nederlands Philharmonisch Orkest en het groots bezette Koor van De Nationale Opera in de uitdagende en rijke partituur van Turandot. Met daarbovenop een dubbele zangerscast met expressieve en charismatische zangers, is een bloedstollende operaervaring gegarandeerd.

 

In zijn regie blijft Barrie Kosky weg van het oriëntalisme van de vroege twintigste eeuw. Zijn Turandot speelt zich af in een dystopische koortsdroom, vol lust, verlangen en obsessie. Kosky heeft een bijzonder talent voor het tot in de puntjes regisseren van grote groepen mensen. Voor het Koor van De Nationale Opera is dan ook niet alleen muzikaal, maar ook scenisch een hoofdrol weggelegd.

Voorstellingsinformatie

Lyrisch drama in drie bedrijven - gezongen in het Italiaans

 

Libretto  Giuseppe Adami en Renato Simoni

Muzikale leiding  Lorenzo Viotti
Regie  Barrie Kosky
Decor  Michael Levine
Kostuums  Victoria Behr
Licht  Alessandro Carletti
Choreografie  Otto Pichler

 

La principessa Turandot Tamara Wilson 
L’imperatore Altoum  Marcel Reijans
Timur  Liang Li, Alexei Gulagin
Il principe ignoto (Calaf)  Najmiddin Mavlyanov, Martin Muehle
Liù  Kristina Mkhitaryan, Ruzan Mantashyan 
Ping / Un mandarino  Germán Olvera
Pang  Ya-Chung Huang
Pong  Lucas van Lierop

 

Orkest  Nederlands Philharmonisch Orkest

Koor Koor van De Nationale Opera
Koordirigent Edward Ananian-Cooper

Nieuw Amsterdams Kinderkoor (onderdeel van Nieuw Vocaal Amsterdam)
Instudering kinderkoor  Anaïs de la Morandais

Anderen bekeken ook deze concerten