Agenda
Muk en het Orkest (4+)

Familieconcert

Muk en het Orkest (4+)

In dit symfonische sprookje leren we Muk en het Orkest met al haar specialiteiten kennen. Naast de speciaal gecomponeerde muziek speelt het orkest de muzikale rollen van de dieren én zullen zij met hun bestipte noten invloed hebben op het verhaal. 

Symfonisch sprookje

Als de dalmatiër-pup een mol ontmoet die opschept over zijn avonturen in de diepte is Muk stikjaloers. Hij wil ook iets beleven. Alleen niet in de diepte, maar in de hoogte. Muk wil naar de top van de berg. Onderweg ontmoet hij verschillende dieren, allemaal met hun eigen specialiteiten en klanken. Maar wat kan Muk eigenlijk? Als hij bijna op de besneeuwde bergtoppen is, gaat het mis. Moeten we nu al afscheid nemen van Muk? Of komt zijn witte vacht met zwarte stippen toch nog goed van pas? Muk en het Orkest wordt gespeeld door het Nederlands Philharmonisch Orkest en drie vertellers: Mark Haayema, Aniek Stokkers en Dennis de Groot. Zij bespelen de pop Muk en creëren zijn hele wereld in miniatuur en op greenscreen.

Kinderboekenweek

Tijdens de kinderboekenwkeek verschijnt het nieuwe boek uit de succesvolle kinderboekenserie over het hondje Muk van Mark Haayema, getekend door Lary Tinnemans en Job van Gelder. Het Nederlands Philharmonisch Orkest nam voor ieder hoofdstuk prachtige muziek voor bij het voorlezen op.

 

We spelen ook schoolvoorstelling van Muk en het Orkest. Meer informatie over de voorstellingen vind je op deze pagina.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: