Agenda
Stanislav Kochanovsky en Daniel Ciobanu met Ravel en Gershwin

Nederlands Philharmonisch Orkest

Stanislav Kochanovsky en Daniel Ciobanu met Ravel en Gershwin

za 16 sep 2023 20:15u Het Concertgebouw Verkoop start op 01/06/2023
zo 17 sep 2023 15:00u Philharmonie Haarlem Verkoop start op 01/06/2023
ma 18 sep 2023 20:15u Het Concertgebouw Verkoop start op 01/06/2023

Het Nederlands Philharmonisch Orkest opent het seizoen met dirigent Stanislav Kochanovsky en pianist Daniel Ciobanu. Ze brengen de roaring twenties van het vooroorlogse Parijs naar de concertzaal met swingende muziek van Gershwin, het jazzy Pianoconcert in G van Ravel en als finale diens Bolero

Daniel Ciobanu speelt Pianoconcert in G

Sinds hij het Rubinstein Concours in Tel Aviv won, heeft de Roemeense pianist Daniel Ciobanu naam gemaakt met zijn energieke spel. ‘Een genot van begin tot eind’, aldus de New York Classical Review over zijn debuut in Carnegie Hall. Hij soleert in het Pianoconcert in G van Ravel, een werk waarin de componist zich liet inspireren door de jazz waarmee het vooroorlogse Parijs doordrenkt was, maar ook zijn Baskische achtergrond niet verloochend. Het Nederlands Philharmonisch Orkest opent het concert met Antrópolis van de Mexicaanse Gabriela Ortiz.

Stanislav Kochanovsky dirigeert de Bolero van Ravel

Na de pauze nog meer ‘swinging Paris’ in dit concert onder leiding van Stanislav Kochanovsy, die sinds zijn debuut in 2019 een regelmatig terugkerende gast is bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Gershwin bezocht in 1928 de Franse hoofdstad en legde zijn indrukken vast in An American in Paris. Het concert besluit met de Bolero van Ravel. Muziek van een waanzinnige, aldus een dame bij de première. De componist gaf haar volmondig gelijk, maar dat neemt niet weg dat het zijn beroemdste werk is geworden.

Anderen bekeken ook deze concerten