Agenda
Kerstconcert met het Nederlands Kamerorkest en Cappella Amsterdam

Nederlands Kamerorkest

Kerstconcert met het Nederlands Kamerorkest en Cappella Amsterdam

za 16 dec 2023 20:15u Grote Kerk Alkmaar Koop kaarten
di 19 dec 2023 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
do 21 dec 2023 20:00u PHIL Haarlem Koop kaarten

Onder leiding van de Letse koordirigent Krista Audere brengen het Nederlands Kamerorkest en Cappella Amsterdam een sfeervol Kerstconcert. Op het programma staat onder meer Griegs Holberg Suite en een selectie uit Händels oratorium The Messiah.

Koormuziek door Cappella Amsterdam

Het Nederlands Kamerorkest en Cappella Amsterdam brengen een hartverwarmend kerstconcert met geliefde, maar ook verrassende vocale en instrumentale kerstmuziek. Naast oude en nieuwe koormuziek van Praetorius en Pärt zingt Cappella Amsterdam de vrolijke Fantasia on Christmas Carols van Vaughan Williams, waarin Raoul Steffani als baritonsolo optreedt. Van ongekende schoonheid is de sopraansolo in Hillborgs O dessa Ögon, gezongen door Katharine Dain.

Krista Audere dirigeert The Messiah van Händel

Het Nederlands Kamerorkest speelt werken van Finzi, MacDowell en Griegs sfeervolle Holberg Suite. Koor, solisten en orkest komen samen in een selectie uit Händels The Messiah, zijn bekendste oratorium, waarin hij met een veelheid aan koren en aria’s de persoon van Christus muzikaal tot leven brengt. De leiding is in handen van de Letse, in Nederland wonende koordirigent Krista Audere. Nadat ze in 2021 de Eric Ericson Award won, heeft ze pijlsnel carrière gemaakt als een van de beste internationale koordirigenten.

Anderen bekeken ook deze concerten