Agenda
Feestconcert met Tsjaikovski’s Notenkraker

Nederlands Philharmonisch Orkest

Feestconcert met Tsjaikovski’s Notenkraker

Bij het jaarlijks terugkerende Feestconcert kunt u deze winter genieten van muziek uit Tsjaikovski’s kerstballet De Notenkraker. De Franse dirigent Nathalie Stutzmann leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest in een programma dat beweegt van groots en ontroerend naar licht en vrolijk.

Notenkraker en Muizenkoning

Wie de ogen sluit tijdens De Notenkraker Suite, ziet misschien Clara voor zich, het meisje om wie Tsjaikovski’s ballet draait. Clara’s notenkrakerpop komt 's nachts tot leven. Samen beleven ze avonturen in een betoverd land en vechten ze tegen de Muizenkoning.

Daniel Lozakovich en Thomas Oliemans

Vóór De Notenkraker opent het concert met de ouverture uit Verdi’s opera La forza del destino. De jonge Zweedse sterviolist Daniel Lozakovich speelt delen uit het meeslepende Vioolconcert in e van Mendelssohn en een bewerking van Rachmaninoffs Vocalise. Lozakovich is terug bij het Nederlands Philharmonisch Orkest nadat hij eerder dit seizoen schitterde in het Vioolconcert van Bruch.

Na Wagners ouverture uit Tannhäuser, sluit Thomas Oliemans het concert af met drie liederen uit het sprookjesachtige Des Knaben Wunderhorn van Mahler. Oliemans maakte onlangs furore bij The Metropolitan Opera in New York als Papageno uit Mozarts Die Zauberflöte, een ‘uitzonderlijke’ rol volgens The New York Times.

Nathalie Stutzmann op de bok

Nathalie Stutzmann is dirigent én altzangeres. In 2009 richtte ze haar eigen kamerorkest op, Orfeo 55. Verder was ze onder andere artist-in-residence bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de eerste vrouwelijke gastdirigent bij het Philadelphia Orchestra van Yannick Nézet-Séguin.

Anderen bekeken ook deze concerten