Agenda
Sir Mark Elder dirigeert de Symphonie Fantastique van Berlioz

Nederlands Philharmonisch Orkest

Sir Mark Elder dirigeert de Symphonie Fantastique van Berlioz

zo 14 jan 2024 14:15u Het Concertgebouw Verkoop start op 01/06/2023
ma 15 jan 2024 20:15u Het Concertgebouw Verkoop start op 01/06/2023

Een concert met twee grote meesterwerken. Pavel Kolesnikov speelt Liszts Pianoconcert nr. 2 en Sir Mark Elder dirigeert het Nederlands Philharmonisch Orkest in de grandioze Symphonie Fantastique van Berlioz.

Pavel Kolesnikov speelt Pianoconcert nr. 2 van Liszt

Het duurde jaren voordat Franz Liszt eindelijk zijn Pianoconcert nr. 2 voltooide. Inmiddels had hij zijn carrière als klavierleeuw opgegeven en zich toegelegd op een hoger niveau van componeren. Solist is de Russische Pavel Kolesnikov, winnaar van de Honens International Piano Competition. Hij weet als geen ander de virtuositeit, maar ook de muzikale diepgang van dit werk overtuigend te brengen.

Sir Mark Elder dirigeert Berlioz' Symphonie Fantastique

Sir Mark Elder is al jaren bezielend leider van het befaamde Engelse Hallé Orchestra. De gerenommeerde dirigent en het Nederlands Philharmonisch Orkest ontmoetten elkaar al eens bij De Nationale Opera. Nu vinden ze elkaar op het concertpodium in de Symphonie Fantastique van Hector Berlioz, wellicht de beroemdste Franse symfonie ooit geschreven. De geniale muziek werd gedreven door de waanzinnige, maar hopeloze liefde die de componist koesterde voor een Engelse actrice.

Anderen bekeken ook deze concerten