Agenda
Sir Mark Elder dirigeert de Symphonie Fantastique van Berlioz

Nederlands Philharmonisch Orkest

Sir Mark Elder dirigeert de Symphonie Fantastique van Berlioz

Een concert met twee grote meesterwerken. Pavel Kolesnikov speelt Liszts Pianoconcert nr. 2 en Sir Mark Elder dirigeert het Nederlands Philharmonisch Orkest in de grandioze Symphonie Fantastique van Berlioz.

Sir Mark Elder dirigeert Berlioz' Symphonie Fantastique

Vanaf 2000 gaf Mark Elder bezield leiding aan het Hallé Orchestra in Manchester. In 2023 nam hij afscheid als chef-dirigent bij dit orkest, dat dankzij hem uitgroeide tot een van de beste Britse orkesten. Mark Elder maakt zijn debuut bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. 'Het is een eer om Mark Elder voor het orkest te hebben’, aldus artistiek leider Willem de Bordes. ‘Hij is een groot Berlioz-specialist en heeft vooral naam gemaakt met zijn fabuleuze vertolkingen van de Symphonie fantastique.’ De Symphonie Fantastique is wellicht de beroemdste Franse symfonie ooit geschreven. De geniale muziek werd gedreven door de waanzinnige, maar hopeloze liefde die de componist koesterde voor een Engelse actrice.

Pavel Kolesnikov speelt Pianoconcert nr. 2 van Liszt

Het duurde jaren voordat Franz Liszt eindelijk zijn Pianoconcert nr. 2 voltooide. Inmiddels had hij zijn carrière als klavierleeuw opgegeven en zich toegelegd op een hoger niveau van componeren. Solist is de Russische Pavel Kolesnikov, winnaar van de Honens International Piano Competition. Hij weet als geen ander de virtuositeit, maar ook de muzikale diepgang van dit werk overtuigend te brengen.

Voorprogramma

Musicoloog Kees wisse leidt het programma in. 

 

zo 14 januari, 14.10 - 14.30 u in de Spiegelzaal

ma 15 januari, 19.40 - 20.00 u in de Spiegelzaal

Anderen bekeken ook deze concerten