Agenda
Bachs Matthäus-Passion onder leiding van Ivor Bolton

Nederlands Kamerorkest

Bachs Matthäus-Passion onder leiding van Ivor Bolton

za 23 mrt 2024 19:30u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 25 mrt 2024 19:30u Het Concertgebouw Koop kaarten

Het Nederlands Kamerorkest speelt Bachs Matthäus-Passion dit jaar samen met zes topsolisten, het Laurens Collegium en het Nationaal Jongenskoor. Het geniale meesterwerk over de laatste dagen van Christus staat onder leiding van de Britse dirigent Ivor Bolton.

Twee Nederlandse koren en zes topsolisten

Het Nederlands Kamerorkest heeft voor de traditionele passieconcerten twee succesvolle Nederlandse koren uitgenodigd: het Rotterdamse Laurens Collegium en het Nationaal Jongenskoor. Samen met zes topsolisten voeren ze Bachs Matthäus-Passion uit onder leiding van Ivor Bolton. Deze veelzijdige Britse dirigent was regelmatig te gast bij De Nationale Opera in Amsterdam. Zijn opera-expertise zorgt dan ook voor een verrassende interpretatie.

Bachs Matthäus-Passion

Het is bijna driehonderd jaar geleden dat Johann Sebastian Bach zijn Matthäus-Passion voor het eerst uitvoerde in Leipzig, maar de zeggingskracht van dit meesterwerk is nog altijd sterk. Bachs muzikale uiteenzetting over de laatste dagen van Jezus is geniaal, meeslepend en ontroerend. Wie het openingskoor hoort, wordt onmiddellijk gegrepen door de bijna bovenaardse schoonheid en intensiteit van deze muziek. Andere hoogtepunten zijn de aangrijpende sopraan-aria ‘Blute nur’, de troostrijke alt-aria ‘Erbarme dich’ met de beroemde vioolsolo en het overdonderende koorwerk ‘Sind Blitze, sind Donner’.

Anderen bekeken ook deze concerten