Agenda
Dvořáks Symfonie nr. 7 onder leiding van Lorenzo Viotti

Nederlands Philharmonisch Orkest

Dvořáks Symfonie nr. 7 onder leiding van Lorenzo Viotti

za 25 mei 2024 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 26 mei 2024 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Chef-dirigent Lorenzo Viotti leidt het orkest in de prachtige Symfonie nr. 7 van Antonín Dvořák. In het Dubbelconcert van Johannes Brahms is het dubbel genieten, want er staan maar liefst twee solisten op het podium: de Georgische sterviolist Lisa Batiashvili en de Duitse topcellist Maximilian Hornung. 

Lorenzo Viotti dirigeert Symfonie nr. 7 van Dvořák

De drie laatste symfonieën van Antonín Dvořák zijn absolute meesterwerken. Symfonie nr. 9 ‘Uit de Nieuwe Wereld’ is Dvořáks grootste hit, maar de meeste kenners zijn het erover eens dat de Symfonie nr. 7 nóg beter is. Geïnspireerd door de symfonieën van Johannes Brahms schreef Dvořák een symfonie vol prachtige melodieën en met een ongekende diepgang.

Brahms’ Dubbelconcert met Lisa Batiashvili en Maximilian Hornung

Het Concert voor viool, cello en orkest was Johannes Brahms’ verzoeningsgebaar naar violist Joseph Joachim, een goede vriend met wie hij ruzie had. Het dubbelconcert staat volledig in het teken van samenspel en is soms zo intiem als kamermuziek, om vervolgens met het hele orkest flink uit te pakken. Met dat samenspel zit het wel goed bij violist Lisa Batiashvili en cellist Maximilian Hornung: op Batiashvili’s nieuwste cd City Lights klinken zij samen al fantastisch.

Anderen bekeken ook deze concerten