Agenda
Verdi’s Requiem met Viotti en het Koor van De Nationale Opera

Nederlands Philharmonisch Orkest

Verdi’s Requiem met Viotti en het Koor van De Nationale Opera

do 6 mrt 2025 20:15u De Doelen Koop kaarten
za 8 mrt 2025 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 9 mrt 2025 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Giuseppe Verdi is misschien wel de grootste operacomponist ooit. In zijn Requiem, de mis voor de doden, wist Verdi daardoor als geen ander de menselijke emoties in muziek te vatten. Lorenzo Viotti, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koor van De Nationale Opera zijn als opera-team fantastisch op elkaar ingespeeld. Hun uitvoering van het Requiem belooft een spektakel te worden.

Verdi’s Requiem

Geen enkele componist is er beter in geslaagd de angst en vernietiging op de dag des oordeels beter over te brengen dan Verdi. Het knallende orkest, de schetterende trompetten, het overweldigende koor, de klank van doodsangst in de piccolo en de beukende grote trom; hier is geen ontkomen aan. Maar Verdi’s Requiem is veel meer dan alleen het beroemde Dies Irae. Neem de opening: de ingetogen, indringende klanken lijken uit het niets te komen en de eerste noten van het koor zijn als een prevelend gebed. Liefde, dankbaarheid, geluk en rouw komen allemaal voorbij in deze opera van het leven en de dood.

Lorenzo Viotti en het Koor van de Nationale Opera

Lorenzo Viotti, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koor van de Nationale Opera zijn volledig op elkaar ingespeeld: zij vormen het vaste ‘opera-team’ van De Nationale Opera. Samen met een sterrencast van vocale solisten belooft dat een grandioos en onvergetelijk concert.  

Anderen bekeken ook deze concerten