Agenda
Tsjaikovski’s beroemde Vioolconcert door Clara-Jumi Kang

Nederlands Philharmonisch Orkest

Tsjaikovski’s beroemde Vioolconcert door Clara-Jumi Kang

za 22 mrt 2025 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 23 mrt 2025 14:15u TivoliVredenburg Koop kaarten

Het Nederlands Philharmonisch Orkest zet Tsjaikovski in de spotlights. Neem een kijkje in de ziel van deze Russische romanticus. Topviolist Clara-Jumi Kang speelt Tsjaikoviski’s beroemde Vioolconcert, dat op de lessenaar staat bij elke grote violist. En Alexandre Bloch dirigeert Tsjaikovski’s onstuimige Symfonie nr. 4.

Tsjaikovski’s Vioolconcert en Symfonie nr. 4

Tsjaikovski speelt de hoofdrol in dit concert met als gastdirigent Alexandre Bloch, al bijna tien jaar hét gezicht van het Orchestre National de Lille. Geliefd is zijn heftige en onstuimige Symfonie nr. 4. Het toont de worsteling in Tsjaikovski’s leven in de tijd dat het werk ontstond, maar ook de onverzettelijke kracht om er weer bovenop te komen. Hij voert je mee van de tragische fanfare aan het begin naar de hoogste jubel in de finale.

Clara-Jumi Kang

Tsjaikovski’s beroemde Vioolconcert staat op de lessenaar van elke grote violist. Ook op die van Clara-Jumi Kang, die ooit haar carrière echt begon als prijswinnaar van het prestigieuze Tsjaikovski-concours. Het concert begint met een opdrachtwerk van de Finse componiste Outi Tarkiainen. In The Rapids of Life beschrijft zij de geboorte van nieuw leven: de spanning, het gevecht, de pijn, maar ook de diepe vreugde bij het zien van de nieuwgeborene.

Anderen bekeken ook deze concerten