Agenda
Zomer in de Koepel

Voor de grote én kleine portemonnee!

Zomer in de Koepel

Met drie concerten luiden wij graag samen met jou de zomer in! Dit doen wij op zaterdag 29 en zondag 30 juni in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest in Amsterdam-Oost! Met ensembles uit onze orkesten en gasten uit de buurt luiden we de zomer in met verrassende voorstellingen. Je bent van harte welkom!

Voor de grote én kleine portemonnee, je mag zelf kiezen!

OCHTENDCONCERT

za 29 juni 10.30 - 11.30 uur

Akono (6+) familieconcert door het Wijktalentorkest Indische Buurt (Leerorkest)
Voorprogramma: Blaaskwintet uit Nederlands Philharmonisch Orkest

Het Wijktalentorkest Indische Buurt (Leerorkest) speelt Akono, een muzikaal verhaal met als thema het slavernijverleden. Akono is een tot slaaf gemaakte jongen die vanuit Afrika op Curaçaose plantage terechtkomt. Weg van thuis met alle geuren en kleuren die hij kent. Aan de hand van zijn verhaal, dat wordt verteld en gezongen door de Curaçaose zangeres Izaline Calister, en met geluiden van over de hele wereld leren we over moed, vrijheid en de kracht van liefde en hoop.

Akono is speciaal voor het Leerorkest geschreven door Paulette Smit, actrice en toneelschrijfster, geboren op Curaçao.

Het Blaaskwintet uit het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt voorafgaand aan de voorstelling het zonnige La Cheminée du Roi René van de Franse componist Darius Milhaud.

MIDDAGCONCERT

za 29 juni 14.30 - 16.00 uur

OTA Kamerkoor
Blaaskwintet uit Nederlands Philharmonisch Orkest
Nederlands Jeugd Strijkorkest

Het OTA Kamerkoor is een koor voor mensen die leven met psychosegevoeligheid. Ze hebben zelf ervaring met psychose, of hun vrienden, partner of familie hebben er ervaringen mee gehad; of misschien wel omdat ze werkzaam zijn (geweest) in de geestelijke gezondheidszorg. Tijdens Zomer in de Koepel zingen ze liedjes van Wende Snijders, Ramses Shaffy & Liesbeth List en Henry Purcell. Het koor wordt geleid door operazanger, theatermaker en dirigent Charles Hens.

Het Blaaskwintet uit het Nederlands Philharmonisch Orkest zorgt daarna voor een luchtig intermezzo en speelt sprankelende werken van Jacques Ibert, Darius Milhaud en Alexander Zemlinsky.

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest sluit de middag af met een prachtig, melancholisch programma met als thema memento. Je hoort onder andere het bekende Kol Nidrei van Max Bruch, waarin de solo wordt gespeeld door altvioolaanvoerder Sjoerd Versteegh. Als kers op de taart speelt het orkest het Divertimento van Béla Bartók, dat hij schreef aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Het Nederlands Jeugd Strijkorkest bestaat uit jonge getalenteerde strijkers van 14 tot 20 jaar en wordt geleid door de gedreven dirigent Carel den Hertog.

AVONDCONCERT

za 29 juni 19.30 - 21.00 uur

Amsterdamse Tramharmonie
Koperblazers uit het Nederlands Philharmonisch Orkest

De Amsterdamse Tramharmonie werd ooit opgericht als de fanfare van de Gemeentetram. In meer dan 100 jaar heeft de Tramharmonie een transformatie ondergaan tot een eigentijdse muziekvereniging vol energie. Het orkest speelt blaasmuziek in de breedste zin, van filmmuziek tot levenslied, en van pop tot klassiek. Sinds 1 februari 2024 heeft het orkest een nieuwe dirigent: Hardy Li.

Na de Tramharmonie gaan de Koperblazers uit het Nederlands Philharmonisch Orkest los met swingende en jazzy werken van George Gershwin (van Porgy and Bess!) en James Stephenson. Ook spelen ze het ontroerende Quintet van Michael Kamen, de componist die vooral bekend is van de muziek die schreef voor kaskrakers zoals Lethal Weapon, Die Hard en Robin Hood: Prince of Thieves.

Het dak gaat er echt af in de finale. De Koperblazers uit het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Tramharmonie komen samen voor het heerlijke New York Cityscape van Jeff Tyzik, een filmisch muziekstuk waarin de bruisende stad New York van alle kanten wordt belicht.

Zondag 30 juni: scratch-orkest

Op zondag 30 juni 2024 openen wij de deuren van onze NedPhO-koepel voor enthousiaste musici! Heb je altijd al eens willen meespelen in het Nederlands Philharmonisch Orkest? Dit is je kans! Op deze dag creëren wij een scratch-orkest van ruim 100 musici die samen Symfonie nr. 9 van Dvořák instuderen en laten horen op een concert.

MEER INFO