Agenda
Remy van Kesteren en het Nederlands Kamerorkest

Nederlands Kamerorkest

Remy van Kesteren en het Nederlands Kamerorkest

vr 1 nov 2019 20:15u TivoliVredenburg Koop kaarten
ma 4 nov 2019 20:00u Musis Koop kaarten

Remy van Kesteren is zonder twijfel Nederlands bekendste harpist. Hij speelt twee schitterende Franse werken voor harp en orkest. Gordan Nikolić zorgt voor contrast met Haydns laatste symfonie.

Remy van Kesteren speelt Debussy en Caplet

Waar Remy van Kesteren met de dansen van Claude Debussy lieflijke beelden van de oude Grieken en Romeinen oproept, is het bij André Caplet griezelen geblazen in het Londen van Sherlock Holmes. U hoort een hedendaagse versie van het horrorverhaal van Edgar Allan Poe, waarin dansende feestgangers zich ’s avonds in hun kasteel beschermd wanen tegen de erbuiten heersende plaag. Caplet, Van Kesteren en een acteur jagen u de stuipen op het lijf. Ieder uur dat er gedanst wordt, brengt de Rode Dood dichter bij het feestgedruis.

 

Beluister onderstaand fragment om een indruk te krijgen van Danse sacrée et danse profane van Debussy.

Gordan Nikolić met Haydn

In die griezelstemming klinkt Haydns allerlaatste symfonie ineens heel anders. Klopt daar niet het onheil aan de poort, in die openingsmaten? En hoe spannend zijn ineens die mineurpassages in het andante! Maar bij Haydn, bij uitstek de componist van de subtiele humor, wordt het nooit echt angstaanjagend. Het is onmogelijk om zonder glimlach het concert te verlaten, zo boordevol heerlijk opgewekte passages zit deze symfonie.

Anderen bekeken ook deze concerten