Agenda
Liza Ferschtman speelt Korngold vioolconcert

Nederlands Philharmonisch Orkest

Liza Ferschtman speelt Korngold vioolconcert

Liza Ferschtman is een warm pleitbezorgster van Korngolds fabuleuze Vioolconcert. Dat contrasteert prachtig met de volbloed Boheemse Achtste symfonie van Dvořák, gespeeld onder leiding van Michele Mariotti.

Korngold met Liza Ferschtman

Niet alleen een groots klassiek componist uit de Weense society, maar ook dé Amerikaanse filmmuziekcomponist van het begin van de 20e eeuw: dat is Erich Korngold ten voeten uit. In zijn Vioolconcert vloeien beide werelden prachtig ineen. Liza Ferschtman raakt er niet over uitgepraat: ‘Korngold kopieerde de Hollywoodsound niet, hij máákte de sound. Het is geen kitsch, het is oprecht en genereus.’ De violiste heeft het concert vast op haar repertoire staan en maakte er een alom bewonderde opname van.

 

Beluister onderstaande aflevering van Klankcast waarin Liza Ferschtman vertelt over haar ambitie, haar competitieve kant en het Vioolconcert van Korngold.

Michele Mariotti dirgeert Dvořák Achtste

Ook Dvořák heeft twee gezichten. Hij was klassiek componist maar ook groot liefhebber van Boheemse volksmuziek. Daarvoor hoef je alleen maar naar zijn Achtste symfonie te luisteren. Klassieke grandeur in de stijl van Brahms overgoten met Tsjechische warmbloedigheid. Muziek die dirigent Michele Mariotti op het lijf is geschreven. Deze Italiaan dirigeerde in het najaar van 2017 nog overtuigend het Nederlands Philharmonisch Orkest in Verdi’s La forza del destino.

Anderen bekeken ook deze concerten