Agenda
Grieg en Sibelius

Nederlands Philharmonisch Orkest

Grieg en Sibelius

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Boris Giltburg en Mark Wigglesworth vinden elkaar in Scandinavische muziek. Ruig natuurschoon, donkere sonoriteit en schitterend noorderlicht wisselen elkaar af in dit romantische programma.

Boris Giltburg speelt Griegs Pianoconcert

De recensies over pianist Boris Giltburg, voor het eerst te gast bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, liegen er niet om. ‘Opnieuw toont Boris Giltburg zich als bezitter van een fenomenale en overweldigende techniek. Het ligt ten grondslag aan een interpretatie die gloeit van warme en poëtische intensiteit.’ Die poëzie komt prachtig van pas in het populaire, met romantiek overgoten Pianoconcert van de Noorse Edvard Grieg.

Mark Wigglesworth dirigeert de Tweede Symfonie van Sibelius

De Engelse dirigent Mark Wigglesworth keert terug bij het Nederlands Philharmonisch Orkest met Scandinavische klanken en leidt het orkest in de Tweede symfonie van Sibelius. Die noemde het een ‘bekentenis van mijn ziel’. Net als zijn befaamde Finlandia is het een mijlpaal in de Finse klassieke muziek, waar Sibelius de grondlegger van was. De krachtige finale bezorgde het stuk zelfs de bijnaam ‘symfonie van de onafhankelijkheid’. Bovenal is het een magistraal meesterwerk.

 

Beluister onderstaand fragment om een indruk te krijgen van Symfonie nr. 2 van Sibelius.