Agenda
De Vijfde van Tsjaikovski

Nederlands Philharmonisch Orkest

De Vijfde van Tsjaikovski

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Dominique Vleeshouwers, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, schittert in het enerverende Tweede slagwerkconcert van MacMillan. De Vijfde symfonie van Tsjaikovski, gedirigeerd door Elim Chan, is een prachtige romantische tegenhanger.  Het concert op zaterdag 18 januari is bijna uitverkocht, voor maandag 20 januari zijn nog mooie plaatsen beschikbaar!

Uitreiking Nederlandse Muziekprijs

De Nederlandse Muziekprijs wordt tijdens het concert op zaterdagavond 18 januari 2020 uitgereikt aan Dominique Vleeshouwers. Hij speelt de solopartij van het Tweede slagwerkconcert van James MacMillan. Het maakte na de wereldpremière in 2014 in het Utrechtse TivoliVredenburg een ware triomftocht over de wereld. Nu eindelijk opnieuw in Nederland te horen.

Elim Chan met Tsjaikovski’s Vijfde

Elim Chan, de jonge dirigente die dit seizoen haar entree maakt als chef-dirigent van de Antwerp Symphony Orchestra, leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest in de overweldigende Vijfde symfonie van Tsjaikovski.  Met het beroemde ‘noodlotthema’, dat aan het begin van het eerste deel de gedaante heeft van een dodenmars, verbindt Tsjaikovski de vier delen aan elkaar. Steeds keert het thema terug, als een romance, als een wals en als een heroïsche triomfmars in de finale.

 

Beluister onderstaand fragment om een indruk te krijgen van Tsjaikovski's Vijfde symfonie