Jong
Almeers Jeugd Symfonie Orkest

Almeers Jeugd Symfonie Orkest

Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO), het toporkest van Stichting AJSO, is een orkest van ruim 80 jongeren vanaf 13 jaar die graag samen muziek willen maken. Hoofdmotto van het orkest is met enthousiasme, veel plezier en expressie musiceren.

 

Het AJSO heeft met deze ingrediënten een steeds hoger niveau bereikt, waardoor het ook voor (aankomende) conservatoriumstudenten aantrekkelijk is om deel uit te maken van het orkest. Het repertoire varieert van klassieke werken tot moderne filmmuziek. Het AJSO geeft ongeveer tien concerten per jaar, met als hoogtepunt het matineeconcert (al dan niet met medewerking van gastsolisten). Het orkest maakte ook buitenlandse reizen naar onder andere Malta, Toscane, Londen, Wenen, Barcelona en Praag.

 

Het AJSO is in 1987 opgericht door Hans Welle. Hij nam afscheid in 2023, maar is bij de stichting nog actief als coördinator kamermuziek en dirigent/arrangeur bij het AJSO Theaterorkest (projectorkest voor volwassenen). Het AJSO staat nu onder leiding van Daan Welle. Bij de stichting dirigeert hij ook de AJSO Orkestklas en het AJSO Juniororkest. Daarnaast is Daan actief als trombonedocent bij CKV Almere en als trombonist, dirigent en/of arrangeur bij diverse projecten.