Jong
Almeers Jeugd Symfonie Orkest

Almeers Jeugd Symfonie Orkest

Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO), het toporkest van Stichting AJSO, is een orkest voor jongeren vanaf 14 jaar die graag samen muziek willen maken. Hoofdmotto van het orkest is met enthousiasme, veel plezier en expressie musiceren.

 

Het AJSO heeft met deze ingrediënten inmiddels een steeds hoger niveau bereikt, waardoor het ook voor (aankomende) conservatoriumstudenten aantrekkelijk is om deel uit te maken van het orkest. Het repertoire varieert van klassieke werken tot moderne filmmuziek. Het AJSO geeft ongeveer tien concerten per jaar, met als hoogtepunt het matineeconcert (al dan niet met medewerking van gastsolisten).

 

Dirigent Hans Welle is oprichter van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest. Hij studeerde piano en directie. Als docent startte hij in 1987 een samenspelgroepje van jonge muzikanten in Almere. Inmiddels is het AJSO uitgegroeid tot een groot symfonieorkest met tachtig jonge enthousiaste musici. Hans is eveneens dirigent bij het AJSO Juniororkest en zet zich in voor de ontwikkeling van muzikaal talent in Almere. Hij is arrangeur en dirigent van het AJSO Theaterorkest en begeleider bij musicalproducties.