Basisonderwijs
Be Opera XL

Be Opera XL

Muzikale vertelling met musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest (6+)

Ton is 12 jaar oud en woont op zolder boven de bakkerij van zijn ouders. Hier bouwt hij hutten, schrijft hij de mooiste gedichten en ... bewaart hij zijn grootste geheim. Ton is namelijk gek op opera. Maar wat als zijn klasgenoten daar achter komen?

 

Be Opera is een muzikale belevenis voor het hele gezin. Vol humor en drama vertelt acteur Ton Meijer over hoe het is om als kind van opera te houden en over de angst om niet voor vol aangezien te worden. Terwijl je beleeft hoe Ton de confrontatie met zijn klas aangaat, maak je kennis met onverwoestbare opera-fragmenten.

 

XL-versie

Samen met sopraan Marije van Stralen maakte Ton Meijer al diverse muziektheatervoorstellingen voor een jong publiek. Voor Be Opera sloegen zij de handen ineen met De Nationale Opera, vanuit de gezamenlijke wens om de liefde voor opera over te brengen op een nieuwe generatie. Be Opera speelt in kleine muzikale bezetting op scholen en in theaters door het land. In ons eigen theater presenteren we deze ‘XL-versie’, met een ensemble van musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

 

Details

Voor: groep 4 t/m 6

Waar: 't Zonnehuis, Amsterdam-Noord

Wanneer: 25 en 26 mei 2023

Duur: 60 minuten (o.v.)

Lessen: digitaal lesmateriaal en 1 voorbereidende workshop op school

Mei 2023