Basisonderwijs
Repetitiebezoek

Repetitiebezoek

Vanwege de coronamaatregelen is het tot 1 januari 2022 niet mogelijk repetitiebezoeken te organiseren. Neem voor vragen of ideeën gerust contact op met Iris Oltheten: 020 521 75 35 | irisoltheten@nedpho.nl

Dat maak je niet elke schooldag mee: op visite bij een echt orkest. Tijdens een repetitiebezoek zitten leerlingen dichtbij de musici en kijken met hen mee naar de aanwijzingen van de dirigent. Wat gebeurt er allemaal? Na afloop mogen ze de orkestleden alles vragen, van Altvioolklanken tot Plankenkoorts en Zelf leren musiceren.

 

Voor wie: groep 4-8 alleen voor Leerorkest scholen

Door wie: musici Nederlands Philharmonisch Orkest

Wanneer: op afspraak

Waar: NedPhO-Koepel, Batjanstraat 3, 1094 RC Amsterdam

Kosten: € 75,00 per groep van maximaal 25 leerlingen. Er kunnen maximaal 2 groepen deelnemen

Duur: circa 2 uur: 9.00 - 9.55 u inleiding, 10.00 - 10.30 u repetitiebezoek, 10.30 - 11.00 u afsluiting

Thema’s: symfonieorkest, instrumenten, dirigent

Voorbereiding

Wat is het verschil tussen hout- en koperblazers en waarom zijn er meer strijkers dan slagwerkers in een orkest? Een repetitiebezoek komt echt tot leven als leerlingen van tevoren al muziektermen en instrumenten(families) kennen. Goed om alvast te weten. En dan leren ze ook nog wat dirigeren is. 

Bekijk of download het lesmateriaal

Lesmateriaal

Aanmelden

Vanaf nu kun je jouw school en klas inschrijven voor concerten via het centrale boekingssysteem Planned Culture van de Alliantie Muziekeducatie Amsterdam (AMA). Daarvoor maak je simpel eenmalig een account aan voor de school waarna je snel en makkelijk een programma kunt kiezen en inplannen bij verschillende muziekpodia.

Meer weten? Bel of mail Iris Oltheten: 020 521 75 35 | irisoltheten@nedpho.nl