Basisonderwijs
Symfonie voor Wiebelkonten

Symfonie voor Wiebelkonten

Hoe vaak heb jij het zinnetje “Zit nou eens stil!” gehoord? Thuis tijdens het avondeten, in de klas of misschien in de trein. Maar als je stil zit, maak je toch niets mee? Precies! En daarom gaan wij ontdekken wat er gebeurt als je niet alleen maar stil zit, maar ook op zoek gaat naar avontuur, naar nieuwe dingen. Hoe klinkt een klapstoel? Kun je muziek maken met slaande deuren? En kun jij de raadsels van de Enigma Variaties van componist Edward Elgar oplossen?

 

Tijdens dit vrolijke concert met het Nederlands Philharmonisch Orkest ben jij de hoofdpersoon van deze ontdekkingstocht waar niets moet en veel mag. Er is alleen een klein probleempje: Rutger, de portier. Toffe peer hoor, maar een beetje stijfjes ... Hij houdt niet van verrassingen, niet van chaos en zeker niet van rommel. Waarom eigenlijk niet? Ontdek het zelf tijdens dit concert in de Grote Zaal van Het Concertgebouw!

 

Nederlands Philharmonisch Orkest

Rutger de Bekker - acteur

Eric Robillard - regie

Leonard Evers – dirigent en composities

Floortje Schoevaart - tekst

 

Wanneer:

Nieuwe data worden binnenkort bekend gemaakt.

Waar: In de Grote Zaal van Het Concertgebouw

Duur: Ongeveer een uur

Kosten: € 4,- per leerling, leerkracht of begeleider

Begeleiding: Maximaal één begeleider per tien leerlingen

Voorbereiding in de klas: Ongeveer vijf voorbereidende lessen van 30 minuten. Het lesmateriaal wordt op deze pagina geplaatst.

Meer weten? Bel of mail Het Concertgebouw, afdeling Educatie: 020 573 05 33 | educatie@concertgebouw.nl