Orkesten
Jeanine van Amsterdam

Jeanine van Amsterdam

2e viool

Jeanine van Amsterdam

Jeanine van Amsterdam (1992) werd in 2010 toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Brunt, waar zij in 2014 succesvol haar bachelorstudie afrondde. Aansluitend is zij toegelaten tot de masteropleiding bij Vera Beths aan hetzelfde instituut, waar zij in juni 2016 met een 9 afstudeerde. In 2015 heeft zij de Orkestacademie van het Nederlands Philharmonisch Orkest afgerond. Maart 2016 won zij het proefspel 2e viool tutti bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, waar zij vanaf seizoen 2016|2017 speelt.

Jeanine treedt vaak op in kamermuziekverband. Zij vormt sinds 2004 het ‘Van Amsterdam Duo’ met haar broer Vincent van Amsterdam (accordeon). Deze bijzondere en unieke combinatie is ook laureaat bij diverse concoursen. Het Duo speelt transcripties en oud werk van o.a. Bach, Vivaldi, Schnittke en Stravinsky, alsmede premières van Nederlandse componisten zoals Kortekaas, van Beurden en van Gompel. In 2012 kwam de CD ‘A Flight Beyond the Time’ uit met werken van Zubitsky, Corelli en Piazzolla. In april 2016 brachten zij een Russische CD uit onder het label 7 Mountain Records genaamd 'Chanson Russe'.

Jeanine heeft met het Van Amsterdam Duo concerten gegeven op diverse podia in het binnenland, waaronder op de Uitmarkt, Janine Jansen Festival, Grachtenfestival, NJO Muziekzomer en het Emmy Verhey Festival. Ook in het buitenland heeft het duo zich veelvuldig gepresenteerd, met een tournee door Oostenrijk en concerten in Servië en China.