Orkesten
Mascha van Sloten

Mascha van Sloten

1e viool

Mascha van Sloten

Mascha van Sloten groeide op in een muzikale familie. Haar vader is pianist, haar moeder fluitiste en haar zus is zangeres. Zij begon met vioolspelen op haar zevende jaar. Van 1987 tot 1994 studeerde Mascha in de jong talentklas van het Gronings Conservatorium, en vervolgens aan het Conservatorium van Amsterdam. In 1999 studeerde zij daar af bij Davina van Wely waarna ze studeerde bij Milan Vitek in Kopenhagen.

Mascha heeft veel als soliste opgetreden, onder meer tijdens tournees naar Oostenrijk, Spanje, Engeland en Frankrijk. Vijf jaar lang is zij concertmeester geweest van het Haydn Jeugd Strijkorkest o.l.v. Ben de Ligt. In 1997 en 1998 speelde Mascha in het Jeunesses Musicales World Orchestra. Met dit orkest, bestaande uit 40 nationaliteiten, heeft zij tournees gemaakt naar Zwitserland, Duitsland en Israël, o.l.v. vooraanstaande dirigenten als Kurt Masur, Yuri Temirkanov, Sir Neville Marriner, Yakov Kreizberg en Jeffrey Tate.

Sinds 2008 maakt ze deel uit van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze bespeelt op een 'Bernardus Stoss' (Wenen, 1837), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.