Orkesten
Laura Oomens

Laura Oomens

2e viool, plv. aanvoerder

Laura Oomens

Laura Oomens werd in Middelburg geboren als dochter van een pianiste en een violist. Opgroeiend in Duitsland begon Laura op vierjarige leeftijd onder leiding van haar vader met vioolspelen. Hierna kreeg ze les bij Herman Krebbers, Uwe-Martin Haiberg en David Takeno. Van 2007 tot 2010 was Laura als eerste violiste verbonden aan het Residentie Orkest. In het laatste jaar was zij tweede concertmeester. In 2009 richtte ze het Unison Chamber Music Festival op in Sangerhausen, Duitsland. Sinds 2012 is Laura plaatsvervangend aanvoerder tweede violen van het Nederlands Kamerorkest.

Laura bespeelt een Nicolaus Gagliano uit 1779, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Podcast met Laura Oomens

Ze groeide op met twee professionele musici als ouders en begon al op vierjarige leeftijd met vioolspelen. Laura vertelt over les krijgen van haar vader, de Duitse arbeidsethos en het inhalen van haar jeugd. Ook deelt ze hoe Gordan Nikolić haar prestatiegerichte manier van spelen veranderde: ‘in 20 minuten heeft hij een noot gekraakt bij mij.’