Orkesten
Boris Giltburg

Boris Giltburg

Piano

Boris Giltburg

Pianist Boris Giltburg werd geboren in Rusland, maar groeide op in Israël, waar hij zijn opleiding volgde in Tel Aviv. Zijn grote doorbraak kwam toen hij in 2013 de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd in België won. Sindsdien heeft hij met talloze grote orkesten samengespeeld, waaronder het London Philharmonic Orchestra, het Orchestre National du Capitole de Toulouse en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

 

Giltburg gaf recitals in beroemde zalen als de Wigmore Hall in Londen, Het Concertgebouw in Amsterdam, Carnegie Hall in New York en de Elbphilharmonie in Hamburg. Boris Giltburg heeft veel cd’s uitgebracht bij zijn vaste label Naxos, waarvan meerdere werden bekroond. Zijn opname van de pianoconcerten van Sjostakovitsj won de Diapason d’Or 2017 en voor zijn cd met het Pianoconcert nr. 2 van Rachmaninoff kreeg hij de Opus Klassik Awards 2018.

 

Het feit dat je als concertpianist nooit je eigen instrument kunt bespelen, ziet Boris Giltburg als een nadeel, maar ook als een avontuur:

Elk stuk, ook al speel je het voor de honderdste keer, is bij elk concert weer een nieuwe uitdaging. Hoe zal Beethoven, Rachmaninoff of Ravel vanavond klinken? Het houdt je altijd op het puntje van je pianokruk.