Orkesten
Lawrence Power

Lawrence Power

Altviool

Lawrence Power

Al heel jong koos Lawrence Power voor de altviool: ‘Ik was zeven, maar nogal lang voor mijn leeftijd, dus lag de altviool voor de hand.’ Spijt heeft hij er nooit van gehad. Al tijdens zijn studie aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen en Juilliard School blonk Power uit. Dat bleek ook door de prijzen die hij won bij de Primrose International Viola Competition in 1999 en de Maurice Vieux International Viola Competition een jaar later.

Power speelde met diverse bekende orkesten als het London Symphony Orchestra, het Koninklijk Philharmonisch Orkest van Stockholm en het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks. Ook gaf hij veel recitals met onder meer Maxim Vengorov en Joshua Bell. Power is vast lid van het befaamde Nash Ensemble en het Leopold String Trio.

Zijn recensies zijn vrijwel zonder uitzondering lovend, zoals in Trouw: ‘Lawrence verleidt je voortdurend.’ Lawrence Power heeft talloze cd’s gemaakt, waaronder vrijwel het gehele repertoire voor altviool, zoals de complete altvioolcomposities van Hindemith. Maar ook minder bekende muziek van onder anderen Ligeti, Turnage en een opname met alle werken voor altviool van de Engelse componist York Bowen. Momenteel is Power vakdocent altviool aan de Zürcher Hochschule der Künste.