Orkesten
Rosannene Philippens

Rosannene Philippens

Viool

Rosannene Philippens

Rosanne Philippens volgde haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Hanns Eisler Akademie in Berlijn, waar ze in 2016 met de hoogste onderscheiding haar diploma haalde. Nog tijdens haar studie won ze in 2009 het Okcar Back Concours en het Internationaler Violinwettbewerb Freiburg in 2014.

 

Rosanne Philippens speelde met veel orkesten samen waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Freiburger Philharmoniker en het Orquestra Simfònica de Barcelona. Daarnaast is ze een veelgevraagd violiste voor kamermuziek en trad ze op met onder anderen Julien Quentin, Itamar Golan en Yuri van Nieuwkerk. Inmiddels heeft ze diverse cd’s gemaakt waaruit haar eigenzinnige en weloverwogen repertoirekeuze blijkt. Dat blijkt ook nog maar weer uit haar laatste cd Dedications waarin ze werk van diverse Franse componisten samenbrengt.

 

Met veel plezier denkt Rosanne Philippens nog terug aan haar lessen bij de befaamde vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek: ‘Eens kreeg ik een stuk zonder vingerzettingen. Ik moest zelf maar verzinnen hoe ik het moest spelen. Natuurlijk werd ik daarmee in het diepe gegooid. Maar omdat ik zo intens met dat stuk aan het werk ging, kreeg ik het gevoel dat ik één werd met de schoonheid van de muziek.’