Orkesten
Maria Kouznetsova

Maria Kouznetsova

1e viool

Maria Kouznetsova

Maria Kouznetsova werd in 1991 geboren in Rusland en komt uit een muzikale familie. Op vierjarige leeftijd begon ze viool te spelen en een jaar later gaf ze haar eerste optreden. Ze studeerde met Vladimir Bobylyov in haar geboortestad, met Igor Volochine en Boris Garlitsky in Parijs en met Pavel Vernikov en Oleksandr Semchuk in Italië. Na deze periode trad zij toe tot de Queen Elisabeth Music Chapel, waar zij werd begeleid door Augustin Dumay. Momenteel studeert zijn aan het conservatorium te Amsterdam bij M. Ilya Grubert.

 

Maria heeft op verschillende podia en festivals optredens gegevens, zoals het Incontri Musicali van het Fondazione William Walton e La Mortella in Ischia, Internazional Oleg Kagan Music Fest in Kreuth, Estate Fiesolana, Estate Musicale in Portogruaro, Rome Chamber Music Festival, MusicAmuseo in Ancona, Aosta Classica Festival, Aurora Chamber Music Festival en het International Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

 

Ze heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder de wedstrijd voor jonge violisten in Canet-en-Roussillon (gedeelde 1e prijs), de internationale wedstrijd ‘Andrea Postacchini’ in Fermo (2e prijs), de nationale wedstrijden ‘Luigi Nono’ in Venaria Reale en ‘Nuovi Orizzonti’ in Arezzo (1e prijs), de ‘David Oistrakh’ in Moskou (2e prijs, 1e niet toegekend) en de Adriatico International Music Competition (1e prijs, EMCY Art for Music prijs).