Orkesten
Kirill Gerstein

Kirill Gerstein

Piano

Kirill Gerstein

Kirill Gerstein is geboren in de voormalige Sovjet-Unie, is een Amerikaans staatsburger en woont in Berlijn. Op zijn veertiende werd hij als jongste student ooit toegelaten tot het Berklee College in Boston, na een ontmoeting met jazzlegende Gary Burton. Vanaf zijn zestiende studeerde hij bij Solomon Mikowsky aan de Manhattan School of Music. Hij ontving vele prijzen, waaronder de prestigeuze Gilmore Artist Award en de eerste prijs op de Arthur Rubinstein Competition. In mei 2021 ontving hij een Honorary Doctor of Musical Arts degree van de Manhattan School of Music.

 

Gerstein is een veelgevraagd pianist en trad onder meer op met het Chicago Symphony Orchestra, het Gewandhausorchester in Leipzig, de Berliner Philharmoniker, Het Concertgebouworkest en het London Symphony Orchestra.

 

Het afgelopen jaar nam Gerstein twee cd’s op met werken van Thomas Adès: het speciaal voor Gerstein geschreven Concert voor piano en orkest en een cd met werken van Adès voor piano. Beide cd’s ontvingen indrukwekkend onderscheidingen, waaronder een International Classical Music Award, een Gramophone Award en drie Grammy Award nominaties.