Orkesten
Matthijs van Driel

Matthijs van Driel

Aanvoerder slagwerk

Matthijs van Driel

Matthijs van Driel werd als kind al gegrepen door de klank en het ritme van trommels. Hij herinnert zich de sensatie die hij voelde toen een drumband door zijn straat kwam marcheren nog goed. Vanaf dat moment wilde hij nog maar een ding: daarbij horen. Op achtjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste lessen en speelde hij in de drumband en het harmonieorkest van de plaatselijke muziekvereniging. Als middelbaar scholier speelde hij in landelijke ensembles en orkesten zoals het Nationaal Jeugd Slagwerk Ensemble en het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. 


Tijdens zijn studie aan de conservatoria van Amsterdam en Arnhem nam hij deel aan diverse tournees met het Nationaal Jeugd Orkest, waar hij pauken en slagwerk speelde. Ook kreeg hij de kans om ervaring op te doen bij de Radio Kamer Filharmonie, Het Balletorkest, Orkest van het Oosten, Het Gelders Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest.


Naast het spelen heeft hij ook een interesse voor componeren, die hij verder ontwikkelde door als bijvak compositie te volgen. Hij heeft gecomponeerd voor uiteenlopende samenstellingen, maar voornamelijk in opdracht van slagwerk ensembles op hoog amateurniveau. Zijn muziek wordt frequent uitgevoerd op concerten en concoursen, o.a. het Wereld Muziek Concours te Kerkrade.


Sinds het afronden van zijn studie in 2009 is hij als freelancer werkzaam bij diverse orkesten en ensembles in Nederland en Duitsland. Matthijs is sinds 2022 aanvoerder slagwerk bij het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest.