Orkesten
Eva de Vries

Eva de Vries

2e viool tutti

Eva de Vries

Eva de Vries is een veelgevraagd kamer- en orkestmusicus. Ze ontving haar Master of Music met onderscheiding in 2019 toen ze afstudeerde aan de Royal Academy of Music in London. Hier studeerde ze bij Levon Chilingirian (Chilingirian Quartet), nadat ze haar Bachelor had afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Peter Brunt en Philippe Graffin.

 

In 2016 richtte ze The New String Trio op met wie ze de Grote Kamermuziekprijs in 2017 won. Na dit succes gaven ze concerten op verschillende festivals in Nederland, Spanje en Engeland. Ook was Eva in 2017 mede-oprichtster van het Bloomsbury Quartet, waar ze de eerste violist is. Als kwartet zijn zij het Goodenough College Quartet in Residence en waren zij gekozen voor het Stroud Green Festival Ensemble Scheme (2018-2019) en het 2018-2019 Wigmore Hall/Open Academy Fellowship-ensemble. Het seizoen 2019-2020 omvatte een tournee in Engeland waar zij de strijkkwartetten van Elizabeth Maconchy promoten. In 2018-2022 trad het kwartet meerdere malen op in Wigmore Hall en brachten zij o.a. de première van het kwartet gecomponeerd door Daniel Fardon, in opdracht van de Royal Philharmonic Society. Dit werk won de prestigieuze Ivor Novello Award. Verder is Eva lid van het StringWood Ensemble met wie zij tweemaal het StringWood Festival in Katwijk organiseerden. Andere hoogtepunten in de kamermuziekcarrière van Eva zijn optredens in Het Concertgebouw, Canada, West-Amerika, Argentinië en Chili.

 

Eva heeft ook gespeeld in diverse orkesten in Nederland en Engeland. Sinds Augustus 2022 is Eva vast lid van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze speelt op een viool Guarnerius Kopie van de 'Voller Brothers'  die haar in bruikleen is gegeven door het Nationaal Muziekinstrument fonds.