Orkesten
Rick Huls

Rick Huls

Aanvoerder klarinet

Rick Huls

Klarinettist Rick Huls studeerde aan de conservatoria van Arnhem en Amsterdam. Nog tijdens zijn studie won hij diverse prijzen, bij onder meer het Klarinetconcours in Gent en het kamermuziekconcours van Colmar. Enkele jaren was hij plaatsvervangend eerste klarinettist bij het Noordhollands Philharmonisch Orkest. Sinds 2004 is hij eerste klarinettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Daarnaast speelt hij bij onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Regelmatig was Rick Huls als solist te horen bij Holland Symfonia en uiteraard ook bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest.

Hij is medeoprichter van het Uriel Ensemble, dat een eigen succesvolle concertserie heeft in de Amsterdamse Amstelkerk. Al jaren is Rick Huls de levenspartner van celliste Quirine Viersen, die regelmatig bij het Nederlands Philharmonisch Orkest soleert. ‘Het is voor mij altijd weer heel bijzonder om dat mee te maken, een gevoel van warmte en trots als zij in Het Concertgebouw de grote trap naar het podium afdaalt.’

Podcast met Rick Huls

Een blessure stond zijn jongensdroom om F-16 piloot te worden in de weg, maar bracht hem uiteindelijk wel bij het meest afwisselende orkest van Nederland. Rick Huls vertelt over risico’s zoeken, zelfreflectie tijdens motorrijden en zijn wens om het Celloconcert van Dvoƙák ooit samen met zijn partner Quirine Viersen te mogen spelen.