Orkesten
David Kutz

David Kutz

Aanvoerder tuba

David Kutz

De Canadese tubaïst David Kutz volgde zijn opleiding in Kingston en Montreal en promoveerde in 2003 aan de Northwestern University in Chicago. In datzelfde jaar verhuisde hij naar Nederland, waar hij enkele jaren in diverse radio-orkesten speelde. Momenteel is hij tubaïst van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Regelmatig treedt David Kutz op als gast bij andere orkesten, waaronder het Saint Louis Symphony Orchestra, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Residentie Orkest.

Verder is hij actief in diverse ensembles, zoals het NedPhO-koperensemble, het Doelen Ensemble en Asko|Schönberg. Ook is hij te horen met recitals in binnen- en buitenland. In 2008 toerde Kutz met het Limburgse blaasorkest Symphonic Impulse door China. Andere hoogtepunten waren de uitvoeringen van Mauricio Kagel’s Divertimento? in Melbourne, Stockhausen’s Orchester Finalisten in Het Concertgebouw van Amsterdam en de hoofdrol in de kindervoorstelling Tubby the Tuba. Met zijn duo TV2 (slagwerk en tuba) trad Kutz op tijdens het Prinsengrachtfestival en het Muziekcafé in Het Concertgebouw.

In 2015 kwam de eerste cd van David Kutz uit, getiteld Pure imagination. Die waardeerde het tijdschrift Luister met een 9. Momenteel is hij hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast geeft hij masterclasses en coacht hij de kopersecties van het Nationaal Jeugd Orkest, het Utrechts Studenten Concert en het Sweelinck Orkest.