Nieuws
Inauguratie nieuwe chef-dirigent Lorenzo Viotti

Inauguratie nieuwe chef-dirigent Lorenzo Viotti

Openingsconcert Nederlands Philharmonisch Orkest in Het Concertgebouw

Op zaterdag 25 september 2021 vindt de inauguratie plaats van Lorenzo Viotti als nieuwe chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest in Het Concertgebouw Amsterdam. Tijdens dit openingsconcert van het nieuwe seizoen komen het frisse Italiaanse geluid van Viotti en de Duitse laatromantiek, een specialisme van het Nederlands Philharmonisch Orkest, samen in Rossini’s Ouverture 'Guillaume Tell' en de grootse symfonie Aus Italien van R. Strauss.

Lorenzo Viotti is een 31-jarige dirigent met een Zwitserse en Franse nationaliteit. Hij werd in 2019 benoemd tot chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera. Hij neemt het stokje over van Marc Albrecht, die in juni 2020 na tien succesvolle seizoenen afscheid nam. Viotti is één van de meest opwindende en veelgevraagde dirigenten van dit moment en internationaal werkzaam bij de meest gerenommeerde orkesten en operahuizen, zoals De Metropolitan Opera in New York, Teatro alla Scala in Milaan en de Berliner Philharmoniker.

Viotti opende eerder deze maand zijn eerste seizoen bij De Nationale Opera met twee operaproducties: Der Zwerg van Zemlinksy en Missa in tempore belli van Haydn, een samenwerking met het Koor van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. De pers was vol lof over de prestaties van Viotti en het Nederlands Philharmonisch Orkest in beide producties. ‘Lorenzo Viotti en zijn glanzende orkest vlammen in dubbele seizoensopening’, schreef Peter van der Lint in Trouw.

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten