Nieuws
Nederlands Kamerorkest en Theater De Vest organiseren benefietconcert voor Oekraïne

Nederlands Kamerorkest en Theater De Vest organiseren benefietconcert voor Oekraïne

Opbrengst kaartverkoop gaat naar Giro555

Het Nederlands Kamerorkest en TAQA Theater De Vest zijn diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Ons medeleven gaat uit naar de Oekraïense burgers die moeten vluchten voor hun veiligheid en zij die achterblijven in angst. Om hen te steunen wordt er op donderdag 10 maart i.s.m. het Nederlands Kamerorkest in Theater De Vest een benefietconcert georganiseerd. De opbrengst van de kaartverkoop van dit concert gaat volledig naar Giro555. Theater De Vest zal in blauw en geel licht gezet worden, de kleuren van de Oekraïense vlag.

Virtuoze vioolmuziek vol passie en en temperament
Het Nederlands Kamerorkest wordt tijdens dit concert aangevoerd door de Grieks-Albanese violist Jonian Ilias Kadesha. Hij leidt het orkest in de gepassioneerde Symfonie nr. 49 van Joseph Haydn en Bartóks Roemeense Dansen. Daarnaast soleert hij in Ravels Tzigane, dat wordt beschouwd als een hoogtepunt van de virtuoze vioolmuziek.

De Hongaarse violist Barnabás Kelemen voegt zich bij Kadesha en het orkest voor de temperamentvolle muziek van de Spaanse componist Sarasate. Hij soleert in de virtuoze Zigeunerweisen. In Mozarts Vioolconcert nr. 2 bewijst Kelemen dat hij zijn viool ook zeer subtiel en genuanceerd kan laten zingen.


Benefietconcert voor Oekraïne

TAQA Theater De Vest
Donderdag 10 maart 2022, 20.15 uur
Inleiding om 19.15 uur

Nederlands Kamerorkest
o.l.v. Jonian Ilias Kadesha, viool
Barnabás Kelemen, viool

Programma
Bartók - Roemeense Dansen
Mozart - Vioolconcert nr. 2
Sarasate - Zigeunerweisen
Ravel - Tzigane
Haydn - Symfonie nr. 49 'La Passione'

KOOP KAARTEN

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten