Nieuws
Muk en het Orkest in première in Paradiso

Muk en het Orkest in première in Paradiso

Staatssecretaris Gunay Uslu neemt eerste exemplaar kinderboek in ontvangst

Het Nederlands Philharmonisch Orkest heeft van het nieuwste kinderboek van Mark Haayema, Muk naar de top, een muzikale voorstelling gemaakt: Muk en het Orkest. De voorstelling gaat op zaterdag 15 oktober in première in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam; de try-out is op zaterdag 8 oktober te zien in ‘t Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Het boek Muk naar de top verschijnt op woensdag 5 oktober bij Uitgeverij Rubinstein. Het eerste exemplaar wordt op die dag tijdens een schoolvoorstelling van het orkest in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het orkest in Amsterdam-Oost, uitgereikt aan Gunay Uslu, de staatssecretaris voor Cultuur en Media.

In het boek Muk naar de top beleeft de dappere dalmatiërpup Muk een avontuur waarin hij verschillende orkestinstrumenten leert kennen en waarbij muziekfragmenten van het Nederlands Philharmonisch Orkest klinken. Het orkest laat dit avontuur tot leven komen in de concertzaal met live muziek, animaties en poppenspel, verteld door drie acteurs: Mark Haayema, tevens regisseur, Aniek Stokkers en Dennis de Groot. Alle muziek die in de voorstelling te horen is, waaronder liedjes die de kinderen kunnen meezingen, is gebaseerd op de muziekfragmenten uit het boek. Thomas Beijer heeft de muziek speciaal voor de voorstelling gecomponeerd.

Succesvolle crowdfundingsactie
Muk en het Orkest is niet alleen te zien in Paradiso en in ‘t Zonnehuis, maar ook als schoolvoorstelling in de NedPhO-Koepel in Amsterdam-Oost. Om de voorstelling voor elkaar te krijgen, begon het orkest een een succesvolle crowdfundingsactie, waarbij meer dan het doelbedrag van 16.700 euro werd opgehaald. Hierdoor kunnen elk jaar 2000 kinderen betoverd raken door het verhaal van hondje Muk en de indrukwekkende klanken van een heus symfonieorkest. Crowdfunders hebben bijgedragen aan het maken van de animaties, de miniaturen en de muziek én zorgden ervoor dat er na de voorstelling aan elk kind een boek kan worden meegegeven. Zo kunnen de kinderen de voorstelling en het verhaal nog vaak herbeleven.


Muk en het Orkest (4+) - Familieconcert

Zaterdag 8 oktober 2022, 11.00 & 13.00 uur

't Zonnehuis, Amsterdam-Noord
Zaterdag 15 oktober 2022, 11.00 uur
Paradiso, Amsterdam
Tickets & informatie

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten