Nieuws
Nederlands Kamerorkest met Nawal El Zoghbi op SOUK in Het Concertgebouw

Nederlands Kamerorkest met Nawal El Zoghbi op SOUK in Het Concertgebouw

Libanese popster hoofdartiest tijdens SOUK Amsterdam Arabic Festival 2023

SOUK Amsterdam Arabic Festival 2023 neemt op 9 en 10 juni Het Concertgebouw over. Het Nederlands Kamerorkest en solisten van Het Nationale Ballet nemen samen met de Libanese wereldster Nawal El Zoghbi het publiek mee op een muzikale reis. Dit is het allereerste optreden van Nawal El Zoghbi in Amsterdam. Bij eerdere edities van SOUK traden de Syrische zangeres Assala Nasri en de Marokkaanse zangeres Asma Lamnawar op. Het Concertgebouw verandert voor de zesde editie van het festival in een Arabische markt (Souk), met muziek, dans en culinaire specialiteiten in alle foyers en gangen.

Nawal El Zoghbi, Libanese superster
'De Gouden Ster' is de bijnaam van Nawal El Zoghbi in de Arabische wereld. In de jaren negentig kreeg zij bekendheid dankzij revolutionaire videoclips. Sindsdien heeft Nawal El Zoghbi zich telkens opnieuw weten uit te vinden en haar status als één van de grootste popsterren uit de Arabische wereld bevestigd. Velen kennen haar van haar uitvoeringen van Tarab en Warda- nummers. De afgelopen 25 jaar presenteerde ze maar liefst 17 albums waarvan ze meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Hiermee is ze één van de allerbest verkopende Arabische artiesten ooit. 'I'm very proud to perform at SOUK, especially to play in Amsterdam and to play with the Netherlands Chamber Orchestra', zegt Nawal El Zoghbi.

SOUK Festival: Muziek, poëzie, dans, DJ's en culinaire specialiteiten
Het SOUK Amsterdam Arabic Festival omvat twee avonden met een grote variëteit. De rijke Arabische cultuur van toen en nu wordt gevierd en samengebracht met de Westerse cultuur. Niet alleen het podium maar ook alle foyers en gangen van Het Concertgebouw veranderen in een levendige Arabische markt met muziek, poëzie, dans, DJ's en culinaire specialiteiten. In de Grote Zaal speelt het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Jochen Neuffer. Solisten van Het Nationale Ballet dansen in een choreografie van Remi Wörtmeyer.


SOUK met het Nederlands Kamerorkest en Nawal El Zoghbi

vr 9 juni 2023, 19.30 uur
za 10 juni 2023, 19.30 uur

Het Concertgebouw Amsterdam

TICKETS & INFO


Souk wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Ammodo, Van den Ende Foundation, Fonds21, VSB Fonds, Stichting Thurkow Fonds en Stichting Zabawas.

Foto: Milagro Elstak

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten