Nieuws
Fiona Arens nieuwe directeur-bestuurder van Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest

Fiona Arens nieuwe directeur-bestuurder van Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest

Met groot plezier kondigen wij aan dat Fiona Arens per 1 november 2023 benoemd is als nieuwe directeur-bestuurder van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest.

Fiona Arens is 46 jaar, een zeer ervaren manager van buiten de muziekwereld, met groot enthousiasme voor cultuur en muziek. Ze begon haar loopbaan als consultant op het gebied van lobby en public affairs. In 2009 stapte ze over naar de mediawereld, eerst als hoofd strategie en beleid bij Omroep Max, later als adjunct-directeur bij die omroep.

Met Arens heeft het orkest een directeur gevonden met een moderne leiderschapsstijl die ernaar uitkijkt om samen met de musici en de staf verder te bouwen aan een organisatie waarin de muziek op nummer één staat en waarvan de maatschappelijke relevantie onontkoombaar is.

Arens: 'Ik kijk er ontzettend naar uit om bij NedPhO|NKO te beginnen en iedereen te ontmoeten. De waarde van klassieke muziek en orkesten voor de samenleving is groot. Ik vind het een voorrecht dat ik nu samen met iedereen binnen de organisatie de positie van NedPhO|NKO mag verstevigen voor de toekomst.'

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten