Nieuws
Seizoensafsluiting en tournee Nederlands Philharmonisch Orkest en Lorenzo Viotti

Seizoensafsluiting en tournee Nederlands Philharmonisch Orkest en Lorenzo Viotti

Op tournee langs Amsterdam, Utrecht, Antwerpen, Baden Baden en Dortmund

Lorenzo Viotti en het Nederlands Philharmonisch Orkest sluiten hun seizoen samen af met een klapper! Op zaterdag 25 en zondag 26 mei spelen zij in Het Concertgebouw Amsterdam Symfonie nr. 7 van Dvořák en het beroemde Dubbelconcert van Brahms met Lisa Batiashvili (viool) en Maximilian Hornung (cello). Daarna gaan Viotti, het orkest en de solisten op tournee en spelen ze in TivoliVredenburg in Utrecht op het Pieces of Tomorrow Festival (wo 29 mei), de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen (do 30 mei), het Festspielhaus in Baden Baden (vr 31 mei) en het Konzerthaus in Dortmund (zo 2 juni).

Symfonie nr. 7 van Dvořák

De drie laatste symfonieën van Antonín Dvořák zijn absolute meesterwerken. Symfonie nr. 9 ‘Uit de Nieuwe Wereld’ is Dvořáks grootste hit, maar de meeste kenners zijn het erover eens dat Symfonie nr. 7 nóg beter is. Geïnspireerd door de symfonieën van Johannes Brahms schreef Dvořák een symfonie vol prachtige melodieën en met een ongekende diepgang.

Brahms Dubbelconcert
Het Concert voor viool, cello en orkest was Johannes Brahms’ verzoeningsgebaar naar violist Joseph Joachim, een goede vriend met wie hij ruzie had. Het Dubbelconcert staat volledig in het teken van samenspel en is soms zo intiem als kamermuziek, om vervolgens met het hele orkest flink uit te pakken. Met dat samenspel zit het wel goed bij violist Lisa Batiashvili en cellist Maximilian Hornung: op Batiashvili’s nieuwste album City Lights klinken zij samen al fantastisch.


Nederlands Philharmonisch Orkest en Lorenzo Viotti op tournee

za 25 mei, 20.15 u
zo 26 mei, 14.15 u
Het Concertgebouw Amsterdam

wo 29 mei, 19.30 u
Pieces of Tomorrow Festival, TivoliVredenburg, Utrecht
(alleen Symfonie nr. 7 van Dvořák)

do 30 mei, 20.00 u
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

vr 31 mei, 20.00 u
Festspielhaus, Baden Baden

zo 2 juni, 11.00 u
Konzerthaus, Dortmund

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten