Nieuws
Mahler 8 live op groot scherm

Mahler 8 live op groot scherm

Uitverkocht concert Nederlands Philharmonisch live uitgezonden in NedPhO-Koepel

Mahler 8 is uitverkocht! Het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. chef-dirigent Marc Albrecht speelt de grootse symfonie van Mahler op zaterdag 23 en zondag 24 februari in een bomvol Concertgebouw. Met meer dan 400 musici op het podium belooft het een ware sensatie te worden. Voor degenen die geen kaartje hebben weten te bemachtigen, wordt het concert van zaterdag 23 februari live uitgezonden op een groot scherm in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het orkest in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost. Kaarten à € 8,88 gaan dinsdag 22 januari om 10.00 uur in de verkoop op orkest.nl.

Mahler 8

Gustav Mahler schreef de Achtste Symfonie als ultieme liefdesverklaring aan zijn vrouw, in een vergeefse poging haar hart opnieuw te veroveren. Daarvoor haalde hij alles uit de kast. Het symfonische werk vraagt een bezetting van 123 orkestmusici, twee professionele koren, acht vocale solisten, waaronder Camilla Nylund (sopraan) en Klaus Florian Vogt (tenor), een jongenskoor, groot slagwerk en orgel. Vanwege deze omvang zijn uitvoeringen van de symfonie wereldwijd zeldzaam. Kaarten voor de concerten zijn altijd ruim van te voren uitverkocht. ‘Mahler 8 is de kroon van alle symfonieën. Het is echt een droom om het een keer uit te voeren’, aldus chef-dirigent Marc Albrecht.

Crowdfunding

De € 200.000 aan extra kosten die gemaakt worden voor de Mahler 8-concerten financiert het Nederlands Philharmonisch Orkest door schenkingen van grote donateurs (Mizuho Bank Europe N.V., Dujat, Gemeente Amsterdam, Philharmonie Haarlem) en fondsen (Stichting Ammodo, Stichting Zabawas, Stichting Sint Nicolaas Gasthuis). Daarnaast lanceerde het orkest eind 2016 een succesvolle crowdfundingscampagne via pifworld.com.

Mahler 8 – live op groot scherm


za 23 februari 2019

NedPhO-Koepel


Batjanstraat 3
Amsterdam

Zaal open: 19.30 u
Aanvang: 20.15 u
Verwacht einde: 21.45 u
Entree: € 8,88

Nederlands Philharmonisch Orkest
Marc Albrecht, dirigent
Camilla Nylund, sopraan
Ailish Tynan, sopraan
Regula Mühlemann, sopraan
Janina Baechle, alt
Helena Rasker, alt
Klaus Florian Vogt, tenor
Tommi Hakala, bariton
Ain Anger, bas

 

Koren
WDR Rundfunkchor Köln
London Symphony Chorus
MDR Rundfunkchor Leipzig 
Knabenchor Hannover
Koorschool St. Bavo Haarlem

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten