Nieuws
Georgina Verbaan naar Concertgebouw

Georgina Verbaan naar Concertgebouw

Actrice vertelt Het Carnaval van de Dieren met het Nederlands Kamerorkest

Het wordt een beestenboel in Het Concertgebouw! Op zondag 17 februari 2019 schittert Georgina Verbaan samen met het Nederlands Kamerorkest in het beroemde muziekstuk Het Carnaval van de Dieren in Het Concertgebouw in Amsterdam. Terwijl het Nederlands Kamerorkest de beroemde muziek van Saint-Saëns speelt, vertelt Verbaan grappige en vermakelijke anekdotes over de dieren die je hoort. De voorstelling is voor kinderen vanaf 5 jaar en wordt twee keer uitgevoerd: om 14.00 uur en 16.15 uur. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Het Carnaval van de Dieren

Het Carnaval van de Dieren is een vrolijk muziekstuk van de Franse componist Camille Saint-Saëns. Hij schreef het in 1866 ter gelegenheid van carnaval om zichzelf en zijn vrienden te vermaken. Na zijn dood in 1921 werd het stuk pas uitgegeven en won het met de jaren enorm aan populariteit. In de 14-delige compositie hoor je een heuse dierenparade voorbij komen: koning leeuw, kangoeroes en schildpadden, maar ook zwanen, ezels en dieren met lange oren. Er doen zelfs een compleet aquarium en een vogelhuis mee in de carnavalstoet.

Georgina Verbaan

Georgina Verbaan schittert op dit moment als stem van Truus de Mier in de gloednieuwe remake van De Fabeltjeskrant en draait al meer dan twintig jaar mee in het vak. Ze begon haar carrière in 1997 in Goede Tijden, Slechte Tijden en werd al gauw een veelgevraagd actrice. Naast mooie rollen op televisie en in de bioscoop schrijft Georgina een wekelijkse column in het NRC en ligt haar tweede boek Iets Om Naar Uit te Kijken nu in de winkels. Afgelopen jaar was ze te zien in het tweede seizoen van de NPO hit serie KLEM.  Eerder speelde Georgina in de bekende kinderfilms: Jack bestelt een broertje (2015) en Meester Kikker (2016). Haar carrière werd bekroond met 2 Gouden Kalveren. Naast haar werkzaamheden als actrice en schrijfster zet Georgina zich met veel bevlogenheid in voor het welzijn van dieren. Een betere verteller voor Het Carnaval van de Dierenkunnen de kinderen zich dus niet wensen.

Nederlands Kamerorkest

Het Nederlands Kamerorkest gooide onlangs nog hoge ogen in De Wereld Draait Door, waar het orkest samen met Paul de Leeuw als verteller de integrale versie van Peter en de Wolf van Prokofjev primetime op televisie uitvoerde. De uitzending werd door het publiek en in de media met veel lof ontvangen. Tijdens Het Carnaval van de Dieren wordt het orkest bijgestaan door de pianozusjes Katia en Marielle Labèque.

Het Carnaval van de Dieren

 

zo 17 februari 2019, 14.00 u en 16.15 u
Het Concertgebouw

 

Nederlands Kamerorkest
o.l.v. Gordan Nikolić, viool
Katia en Marielle Labèque, piano
Georgina Verbaan, verteller
Vrouwkje Tuinman, tekst

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten