Nieuws
Pluk in Paradiso

Pluk in Paradiso

Nederlands Philharmonisch Orkest met Pluk van de Petteflet in poptempel

Pluk van de Petteflet komt naar Paradiso! Op zondag 19 mei gaat de gloednieuwe voorstelling, gebaseerd op het beroemde boek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westerdorp, in première in de poptempel in Amsterdam. Kinderboekenschrijver Mark Haayema is verantwoordelijk voor het script; Thomas Beijer schreef de muziek, die tijdens de voorstelling wordt uitgevoerd door een ensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest bestaande uit maar liefst 15 musici. De verkoop begint op zondag 17 februari om 10.00 uur.

 

Pluk van de Petteflet verscheen in 1971, maar is nog immer populair onder kinderen. Sterker nog, het is misschien wel het beroemdste Nederlandse kinderboek ooit geschreven. Het verhaal van Annie M.G. Schmidt spreekt nog steeds tot de verbeelding. De karakters (Pluk, Aagje, De Stampertjes, Mevrouw Helderder) worden in de voorstelling gespeeld door acteurs Noralie Jansen, Diederick Ensink en Mark Haayema, samen met de poppen van Theater Gnaffel. Het decor is geïnspireerd op de tijdloze tekeningen van Fiep Westendorp en uiteraard ontbreekt het beroemde kraanwagentje niet.

 

Mark Haayema, bekend van kinderboeken als De Vriendelijke Draak, Johannes de Parkiet en Meneertje Meer, baseerde zijn script op de originele tekst van Annie M.G. Schmidt. De muziek is van Thomas Beijer. Hij schreef speciaal voor de voorstelling nieuwe muziek, maar citeert ook uit klassieke werken van Debussy en Grieg. Pluk komt door de muziek tot leven en het verhaal krijgt een extra laag. Maar er wordt ook gezongen! Acteur en componist Diederick Ensink schreef een vijftal liedjes: Daar is-ie dan, Stampen en Heen en Weer, Vriendje en Wat duurt beter worden lang.

 

Pluk van de Petteflet (4+)
Nederlands Philharmonisch Orkest in samenwerking met Theater Gnaffel

 

Zondag 19 mei 2019, 11.00 uur en 13.00 uur (première)
Paradiso Amsterdam

Beeld: © Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp illustrations

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten