Nieuws
Erbarme Dich in NedPhO-Koepel

Erbarme Dich in NedPhO-Koepel

Documentaire over Matthäus-Passion in thuisbasis Nederlands Kamerorkest

De Matthäus-Passion is nog altijd ongekend populair. Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. chef-dirigent Marc Albrecht speelt het beroemde stuk van Bach dit jaar op zaterdag 13 en maandag 15 april in Het Concertgebouw in Amsterdam. Om alvast in de stemming te komen voor die concerten vertonen wij op woensdag 10 april de documentaire Erbarme Dich in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het orkest in Amsterdam-Oost, op groot scherm. Ramón Gieling, de maker van Erbarme Dich, zal bij de vertoning aanwezig zijn en een korte inleiding geven.

BESTEL KAARTEN

In Erbarme Dich vertellen verschillende mensen over hun verhouding met de Matthäus-Passion van Bach, waaronder operaregisseur Peter Sellars, koordirigent Simon Halsey, choreograaf en danser Emio Greco en schrijfster Anna Enquist. De documentaire laat zien hoe het muziekstuk een rol heeft gespeeld in de verhoudingen tussen mannen en vrouwen, geliefden, vaders en zonen, moeders en hun ongeboren kind en vaders en dochters. De verhalen van de personages zijn zowel uniek als invoelbaar; uiteindelijk kent iedereen een vorm van lijden, verlies en liefde. Het lijdensverhaal van de Matthäus-Passion is daarom niet alleen tijdloos, maar voelt ook vertrouwd.

Erbarme Dich ging in première op het Nederlands Filmfestival van 2015 en maakte een tocht langs veel filmfestivals waaronder die van Göteborg, Lissabon, Vancouver en Leipzig. Meer dan 25.000 Nederlanders zagen de film inmiddels in de bioscoop. Erbarme Dich is een film van regisseur Ramón Gieling en is geproduceerd door KeyDocs. De film werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Mediafonds, het Filmfonds en CoBO.


ERBARME DICH
In aanwezigheid van documentairemaker Ramón Gieling

Wo 10 april 2019
NedPhO-Koepel, Amsterdam-Oost

Zaal open: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Verwacht einde: 21.30 uur

Tickets: € 5,-

BESTEL KAARTEN

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten