Nieuws
Nederlands Kamerorkest met Frans van Deursen naar Compagnietheater

Nederlands Kamerorkest met Frans van Deursen naar Compagnietheater

Peter R. de Wolf, een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek

We gaan het theater in! Een ensemble van het Nederlands Kamerorkest o.l.v. dirigent Stef Collignon speelt samen met acteur Frans van Deursen de humoristische muziekvoorstelling Peter R. de Wolf, een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek. De voorstelling, gebaseerd op Peter en de Wolf van Prokofjev, is op dinsdag 18 en woensdag 19 juni te zien in Het Compagnietheater in Amsterdam.

Het originele verhaal van Peter en de Wolf is simpel: op een mooie ochtend komt het jongetje Peter, die bij zijn opa woont, bij de vijver. Er fluit een vogel, er kwaakt een eend, een kat loert op de vogel. Plotseling verschijnt er een wolf die de eend met één hap verslindt. Peter weet de wolf met behulp van een paar toegeschoten jagers te vangen en brengt hem naar de dierentuin. Einde verhaal. Een vaag verhaal, met veel losse eindjes. Want wat gebeurt er met die eend? En waarom woont Peter eigenlijk bij zijn grootvader? Heeft hij geen ouders? Wie is die grootvader eigenlijk? En waarom fluit die vogel zo nerveus?

Aanvankelijk lijken we getuige te zijn van de zoveelste uitvoering van Peter en de Wolf van Prokofjev, maar Van Deursen kruipt in de huid van ’s lands bekendste misdaadverslaggever en die zet het verhaal rigoureus naar zijn hand. Alle losse eindjes en vragen uit het originele verhaal dienen te worden opgelost, de onderste steen moet boven. Een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek met naast Peter R. de Wolf ook een hoofdrol voor onder meer De Vogel, een bikkelharde drugshandelaar én knuffelcrimineel.

di 18 juni 2019, 20.30 u
wo 19 juni 2019, 20.30 u
Het Compagnietheater, Amsterdam

Ensemble Nederlands Kamerorkest
Stef Collignon, dirigent
Frans van Deursen, verteller

Zaal open: 20.00 u
Aanvang: 20.30 u
Verwacht einde: 21.30 u
Tickets: € 17,50
LET OP: 16+

BESTEL KAARTEN

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten