Nieuws
Crowdfunding voor Welkom bij het Orkest

Crowdfunding voor Welkom bij het Orkest

Nederlands Philharmonisch Orkest begint crowdfundingsactie educatieprogramma

Het Nederlands Philharmonisch Orkest is op Voordekunst.nl begonnen met een crowdfundingsactie voor Welkom bij het Orkest, een uniek educatieprogramma waarbij kinderen alles leren over het symfonieorkest. Welkom bij het Orkest laat kinderen van dichtbij kennismaken met de overweldigende kracht en impact van een volledig symfonieorkest, met musici en hun instrumenten én met klassieke muziek. Het doelbedrag van de crowdfundingsactie is € 25.000 en inmiddels is al 20 % van het beoogde bedrag opgehaald. De actie loopt tot en met 5 december.

Welkom bij het Orkest

Klassieke muziek is overal! Op de radio, in films en in computerspellen. Maar veel kinderen weten helemaal niet waar deze muziek vandaan komt. Daar wil het Nederlands Philharmonisch Orkest, als één van de grootste orkesten in Nederland, verandering in brengen. In vijf weken tijd leren kinderen alles over het orkest, over verschillende instrumenten en leren ze emoties te herkennen die je door te luisteren naar klassieke muziek kunt ervaren.

Crowdfunding
Welkom bij het Orkest is een groot project waarvoor heel wat nodig is: een heel orkest, een dirigent en een presentator. Er zijn voorbereidende lessen met vlogs van tv-presentator Pepijn Gunneweg, een livestream en musici in de klas. De kinderen leren met zang, bodypercussie en dirigeren, mee te doen met het orkest. Voor die lessen is € 25.000 nodig. Hiermee worden duizenden kinderen klaargestoomd voor het grote concert met het gehele orkest in de NedPhO-Koepel, de thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest in Amsterdam.

Tegenprestaties
Particulieren, maar ook bedrijven kunnen bijdragen aan de crowdfundingsactie. Tegenover de donaties staan tegenprestaties zoals een concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest of een bezoek aan Welkom bij het Orkest. Alle bijdragen, groot of klein, zijn welkom. Met een donatie draagt men bij aan een les in dirigeren, lesmateriaal, vlogs, een livestream-muziekles of het bezoek van een orkestmusicus aan de klas.

Doneren kan op www.voordekunst.nl

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten