Nieuws
West Side Story en Broadway klassiekers

West Side Story en Broadway klassiekers

Highlights uit de beroemde musical in Het Concertgebouw

Maria, Tonight, Somewhere, wie kent deze tijdloze liedjes uit de West Side Story niet? Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt deze aria’s en andere highlights van Leonard Bernstein uit beroemde Amerikaanse musicals samen met Laetitia Gerards (sopraan) en Linard Vrielink (tenor) op vrijdag 5 en zondag 6 juni 2020 in Het Concertgebouw in Amsterdam.

West Side Story
Het verhaal van West Side Story (1957) is geïnspireerd op Shakespeare’s Romeo en Julia: een jongen (Tony) en een meisje (Maria) uit twee verschillende bendes in de Upper West Side van New York worden op elkaar verliefd, met alle gevolgen van dien. West Side Story ging in première in 1957 op Broadway en werd daar maar liefst 732 keer uitgevoerd, waarna de musical op tournee ging door de rest van de Verenigde Staten. Wereldwijd werd de musical beroemd door de verfilming uit 1961 en staat de voorstelling sindsdien te boek als ‘the greatest musical of all time’.

Bernstein klassiekers
Voorafgaand aan de highlights uit de West Side Story speelt het orkest een selectie uit Bernsteins rijke en veelzijdige oeuvre. Van zijn muziek voor het ballet Fancy Free (1944), de musicals On the Town (1944) en Wonderful Town (1953) tot aan de opera Candide (1956) en het theaterstuk Mass (1971). Bernstein (1918-1990) is de eerste dirigent die met zijn flamboyante manier van dirigeren een ware superster werd; als componist wist hij een brug te slaan tussen klassieke muziek, Broadway musicals, jazz, rock en pop.


West Side Story - live in concert

vr 5 en za 6 juni 2020, 20.15 uur
Het Concertgebouw

Nederlands Philharmonisch Orkest
Ryan Bancroft, dirigent
Laetitia Gerards, sopraan
Linard Vrielink, tenor

BESTEL KAARTEN

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten