Nieuws
Nederlands Philharmonisch Orkest brengt Feestconcert naar honderden verzorgingshuizen in Nederland

Nederlands Philharmonisch Orkest brengt Feestconcert naar honderden verzorgingshuizen in Nederland

Concert te zien op TV, radio, internet en in bioscopen

Het Feestconcert is een jaarlijks terugkerende traditie bij het Nederlands Philharmonisch Orkest tijdens de feestdagen. Naast openbare concerten, brachten we samen met het Nationaal Ouderenfonds jaarlijks 2.000 ouderen bij elkaar in Het Concertgebouw in Amsterdam. Omdat we dit jaar geen publiek mogen ontvangen, namen we het concert op in een leeg Concertgebouw. De concertstream wordt gedeeld met honderden verzorgingshuizen in Nederland. Zo kunnen alle ouderen thuis alsnog van het concert genieten en hopen we een lichtpuntje te kunnen brengen in deze donkere dagen.

Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds: 'Juist in deze tijd is het concert zo belangrijk, want muziek brengt mensen met elkaar in verbinding. Daarom zijn wij blij dat het toch gelukt is om op deze manier het concert bij ouderen te brengen.' Rob Streevelaar, algemeen directeur van het Nederlands Philharmonisch Orkest, vult aan. 'Een van onze orkestleden zei het treffend: ‘Muziek is er pas wanneer die het oor van de luisteraar bereikt’. We kunnen dus niet zonder elkaar. We missen het publiek. We hopen iedereen snel weer vaker bij onze concerten en opera’s te mogen begroeten.'

Voor de kerst zal de concertstream gedeeld worden met honderden verzorgingshuizen in Nederland. Het Feestconcert wordt uitgezonden op 25 december 2020 om 11.00 uur bij Ziggo en 25 en 26 december 2020 om 11.00 uur bij Beleef KPN. De concertstream is bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Concertgebouw op Facebook en YouTube te zien op 30 december om 20.00 uur. Radio 4 zendt het concert op maandag 4 januari 2021 om 20.00 uur uit. En wanneer het weer kan, wordt het concert in bioscopen door heel Nederland uitgezonden, speciaal voor ouderen uit verzorgingshuizen.

Maartje van Weegen & Nil Venditti
Het Feestconcert wordt zoals elk jaar gepresenteerd door Maartje van Weegen, lid van het Comité van Aanbevelingen van het Nationaal Ouderenfonds. Het orkest staat onder leiding van Nil Venditti. De 25-jarige dirigente werkt momenteel aan haar master in dirigeren aan de Zürcher Hochschule der Künste in Zürich onder begeleiding Johannes Schlaefli. Ondertussen krijgt ze het steeds drukker als gastdirigent bij diverse orkesten. In 2019 werd ze benoemd tot assistent-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest. In seizoen 2020/21 toert Venditti door Europa als vaste gastdirigent van het Orchestra della Toscana en debuteert ze met Ulster Orchestra, Orchestre National du Capitole de Toulouse, Orchestra National de Metz en Orchestra d'Auvergne.

Concertstream: het Feestconcert
Woensdag 30 december, 20.00 uur
Facebook
YouTube

Uitvoerenden
Nederlands Philharmonisch Orkest
Nil Venditti, dirigent

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten